Psiha i seks Seks i veze 16. listopada 2018.

Postoje četiri osnovna znaka da mu se sviđaš

Foto: Gulliver/Shutterstock/Instagram
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Stručnjaci tvrde da postoje pouzdani znakovi pomoću kojih možeš detektirati da “osumnjičena” osoba gaji prema tebi romantične osjećaje. Neki od signala su širok osmijeh, dugo gledanje u oči.

Dok na plaži prilazi ženi koja mu je privlačna, muškarcu se mišići napinju, prsa automatski izbacuju, a tijelo ispravlja. On će se tako držati sve dok ne privuče njezin pogled.

Uzvrati li mu dugim pogledom u oči, žena će jasno poručiti da joj se smije približiti. 

Čini li vam se da je kolega s posla, prijatelj, susjed ili prijateljičin rođak bacio oko na vas, no niste sasvim sigurni, pomoći će vam savjeti stručnjaka koji tvrde da postoje pouzdani znakovi pomoću kojih možete detektirati da “osumnjičena” osoba gaji prema vama romantične osjećaje.

Među signalima tajne ljubavi su širok osmijeh, dugo gledanje u oči, mali dodiri te prekrižene noge i stopala okrenuta prema vama. Osoba koja pokušava prikriti osjećaje često povlači i nervozno stišće odjeću, igra se nakitom ili u rukama pomalo nervozno premeće neki predmet. 

Ako je muškarac istinski zainteresiran, on se smješka, uspostavlja dug kontakt očima, popravlja si odjeću, uspravno stoji ili sjedi, ramena pomiče unatrag, a prsa prema naprijed. Ako je na licu vaše prijateljice, dok razgovara s vama, uvijek širok osmijeh, to može značiti da prema vama osjeća mnogo više od prijateljstva. 

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Podsvjesno se osmjehujemo kad smo uzbuđeni jer smo u blizini osobe koja nam se sviđa. Žene se češće služe dugim pogledom u oči, a njezinu zainteresiranost razotkrit će i igranje kosom koje je posljedica želje da privuče pozornost na fizički izgled. 

Svaki od ovih pojedinačnih znakova može biti tek slučajnost, no uočite li više znakova, tad je vjerojatno da je osoba potajno zaljubljena u vas.

Njihanje nogom ne upućuje samo na nervozu

Ako žena, dok sjedi, više puta prekriži noge te ih postavi tako da su joj stopala okrenuta prema vama, njezin govor tijela u izravnom prijevodu znači da prema osjeća duboku podsvjesnu privlačnost. Lagano njihanje nogom dodatno ističe njezinu senzualnu prirodu te simpatije koje osjeća.

Slučajni dodiri znak su privlačnosti

Ako te prijatelj u razgovoru često dodiruje, moguće je da je zaljubljen u tebe, posebno ako uz to postoji još neki od znakova simpatije. Čak i kad se čini da su sasvim platonski i benigni, dodiri upućuju na to da privlačnost postoji. Iniciranje fizičkoga kontakta najčešće je znak fizičke privlačnosti.

Približit ću se, moram ti nešto reći...

Svaki put kad si u društvu, on se potrudi da stoji ili sjedi tik pokraj tebe. To može biti pokazatelj njegove potajne želje da bude u vašoj blizini. Ako se u razgovoru još i diskretno naginje prema tebi, to dodatno potencira signal da ga privlačiš i da osjeća duboku emocionalnu bliskost s tobom. 

Zjenice govore tko se kome uistinu sviđa

Postoje četiri osnovna znaka da se nekom sviđaš, a to su podignuta ramena, nožni prsti usmjereni prema unutra, dlanovi okrenuti prema gore te lagano nagnuta glava uz pogled ispod uzdignutih obrva koji te poziva da priđeš bliže. 

"Vidiš li samo jedan od njih, to je dobar znak, no uočiš li sva četiri, to je pouzdan dokaz da je ljubav u zraku", tvrdi David Givens, antropolog koji je specijalizirao neverbalnu komunikaciju i autor knjige “Ljubavni signali: Vodič kroz govor tijela pri zavođenju”. 

Nesvjesno podizanje ramena otkriva mekšu, gotovo djetinjastu stranu osobe koja vam govorom tijela poručuje da je prema tebi otvorena i da ti je uistinu sklona. I prsti na stopalima okrenuti prema unutra znak su da osobu jako privlačiš, no istodobno upućuje i na to da te se na neki način plaši te stoga spontano stišće tijelo.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Ako su dlanovi osobe s kojom razgovaraš okrenuti prema gore kad ruke miruju ili kad gestikulira, to je znak da je ona zanemarila svoju ranjivost te ti je otvorila vrata svog srca. Ako još nisi sigurna sviđaš li mu se ili ne, tijekom razgovora pogledaj njegove zjenice. 

Dok gledamo nekog tko nam se istinski sviđa, pod udarnim dozama hormona adrenalina zjenice nam se nesvjesno šire i postaju veće, bez obzira na svjetlost. Nakon skeniranja zjenica pogledaj njegova stopala, ako su okrenuta prema tebi, definitivno si mu “napeta”.

Otvaranje duše znak je želje za zbližavanjem

Ako se neka osoba trudi da s tobom počne bilo kakav razgovor, to je klasičan i pouzdan znak privlačnosti i simpatije. Kad nam se netko potajno sviđa, tad se sasvim prirodno želimo s tom osobom povezati te joj se u razgovoru pokušavamo približiti kako bismo je što bolje upoznali.

Krađa pogleda

Ako osoba za stolom ne može skinuti pogled s tebe te te stalno gleda u nadi da će “ukrasti” i pokoji tvoj pogled, to je pouzdan znak da joj se opasno sviđaš.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Stalno je na vezi

Želi uvijek biti s tobom u kontaktu te razgovarati o svemu i svačemu. Tvoj telefon je usijan od stalnih poziva i nježnih SMS-ova - budi sto posto sigurna da je ljubav u zraku.

To je "mali" znak pažnje

On se trudi ugoditi tebi i ispuniti tvoje želje. Ona se trudi da ti skuha nešto posebno. Riječ je o emocijama koje osoba jednostavno ne može pretočiti u riječi.

Ti si mi u fokusu

Kratak pogled ili razgovor s tobom pokreće pravu lavinu komplimenata kojima te obasipa. Osoba osjeća simpatiju i želi te bolje upoznati, a komplimenti služe za probijanje leda.

Uvijek na usluzi

Priskače ti u pomoć u bilo čemu što radiš, uvijek je tu za tebe i spreman je prevaliti dug put da bi bio s tobom - to je siguran znak da mu se sviđaš. 

Želim te vidjeti

Ako ga svako malo “slučajno” sretneš na mjestima gdje se obično krećeš, budi uvjerena da to nije slučajnost, nego rezultat njegove želje da te vidi.

Ako želi da mu priđeš, muškarac nosi plavo

Želiš li ohrabriti tajnog obožavatelja, odjeni nešto u bojama koje te čine pristupačnijima. Muškarac će lakše prići te pokazati osjećaje ženi koja nosi odjeću ružičastih tonova ili boje breskve. A muškarac će obožavateljici poslati poruku da je stabilan, vjeran i postojan ako odjene nešto plavo.

Žena jednostavno ne može skinuti pogled

Ako joj se sviđaš, žena se smiješi i dugo te gleda u oči. Nesvjesno, ali diskretno, naginje se prema tebi te suptilno otkriva svoj vrat, ruke ili dlanove. Iako se može povezivati sa signalima nervoze, vrti li među prstima pramen kose ili lančić, ona ne zna kako bi obuzdala osjećaj privlačnosti. A kako bi ti se svidjela, svako malo zavodljivo prekriži noge.

Uz ove taktike zavođenja svaki će muškarac biti tvoj.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.