Psiha i seks Moje emocije 01. prosinca 2016.

Pet savjeta kako prevladati životne krize

Simptomi raka
Foto: Guliver/Shutterstock Svi ovi simptomi često se pripisuju promjeni prehrane ili načina života, no važno je redovito se odazivati na preventivne preglede
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Riješi se loših vibracija, udalji se od tog muškarca, neiskrenog prijateljstva, stresnog posla ili bilo čega drugoga što ti otežava život. Ako ti se događa se da sama sebi ne možeš pomoći i vrtiš se u krug s problemima.

Nedostaje ti odlučnosti ili nisi sigurna kako se izvući iz situacija koje ti odavno zadaju glavobolje. Uz ovih pet koraka lakše ćeš izaći iz takvih situacija.

  • Priznaj sebi to kako određena situacija utječe na tebe - nije sjajno, ali kome je, odgovor je koji daješ kad te pitaju kako si. Vrijeme je da pravu istinu zapišeš na papir. Napravi popis pa kad vidiš primjerice da loše spavaš, ne jedeš, imaš grč u želucu, osjećaš nemir… Kad to vidiš crno na bijelo, nećeš se moći zavaravati i lakše ćeš reći - sad je dosta.
  • Zapitaj se je li to bitno za budućnost - hoće li ti trenutna loša veza biti važna kada se na nju osvrnete za par godina? Odgovor je, vjerojatno ga se nećeš niti sjećati.

Zena-Sreca-Baloni-M | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

  • Pogledaj stvar iz druge perspektive - šef s kojim si se loše slagala osramotio te je pred kolegama i dala si otkaz. Nemoj na to gledati kao na katastrofu nego kao na priliku da pronađeš bolji posao s kvalitetnijim međuljudskim odnosima.
  • Ograniči vrijeme za kukanje na pet minuta - to je dovoljno da budeš bijesna ili tužna. A onda – obriši suze i napravi plan!
  • Vizualiziraj i minoriziraj - zamisli stvar koja te muči kao fotografiju koja će početi odmicati od tebe, sve dalje i dalje, dok na kraju potpuno ne nestane i ne izblijedi.

Kreativna vizualizacija za privlačenje obilja u život

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.