Psiha i seks 17. veljače 2012.

Partnerski odnosi kroz Feng Shui

Aleksandra-Buda450X300_Pasica
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Dragi čitatelju, bez obzira na niske temperature i snijeg, veljača je ipak mjesec ljubavi. U veljači, ožujku i travnju, Drvo je najsnažniji element, ono označava buđenje, razvoj i rast pa se i ljubav počinje buditi iako nas je zima previše rashladila

Naime, element Drvo proizvodi (stvara) element Vatru koja označava strast, veselje i ljubav. Komunikacija je iznimno važna kako bi ljubav procvjetala nakon što se zaiskrila. Komunikacija nije vezana samo uz pričanje. Svatko ljubav pokazuje i izražava na sebi specifičan način.

U vezama su česti nesporazumi i nezadovoljstvo i kad se dvoje ljudi voli. Razlog tome može biti da ponašanje kojim mi izražavamo ljubav očekujemo i od partnera, a nije nužno da on na isti način razumije i izražava ljubav, pa onda bez obzira što se volite ne znate iskomunicirati ljubav.

Gary Chapman je prekrasno opisao pet glavnih načina izražavanja i time očekivanja u ljubavnim odnosima u knjizi ''5 jezika ljubavi''. Jedan od pet jezika kojima 'pričamo ljubav' nam je najvažniji i ako naš partner ne polaže puno pažnje tom načinu, onda se ne osjećamo dovoljno voljeni.

Slično prema teoriji 5 elemenata svatko prema svome Feng Shui osobnom elementu ima drugačiji pogled i očekivanja kada dođe do doživljavanja i izražavanja ljubavi.

Ako još uvijek ne znaš koji si element izračunaj ga ovdje!

Element Drvo

Yang Drvo osobe očekuju jasnoću u odnosu. Već na početku vole odmah znati na čemu su, zato su direktni i transparentni u svom pristupu. Kad se veza razvije, očekuju konkretno definiranu vezu i akcije koje to pokazuju, kod njih nema na pola - 'malo ću probati i onda odlučiti'. Tek kasnije kad su već duboko u vezi počnu se pitati je li to stvarno dobro za njih, ali tada više nema izlaza pa se potrude da stvari funkcioniraju.

Yin Drvo osoba je otvorena i rado upoznaje nove ljude pa često sa svojom pristupačnošću i ljubaznošću može ostaviti dojam zainteresiranosti za ljubavni odnos. Kako Yin Drvo ne voli sukobe, često se može naći u vezi i kad to nije očekivao. Bez obzira na njihovu toleranciju i prihvatljivost, vole romantičnu atmosferu, fina i luksuzna mjesta te lijepo ponašanje.

Element Vatra

Yang Vatra osobe često se ponašaju kao da su sami sebi dovoljni što s vremenom može frustrirati ljubavnog partnera. Nisu zahtjevni što se tiče pažnje, ali su dosta osjetljivi na kritiku, trebaju redovito čuti pohvale i potvrde od strane svoje drage osobe. Prijatelji i društvo su im jako važni pa je svakako dobro da se voliš družiti i da znaš pristupiti njihovim prijateljima.

Yin Vatra osobe očekuju emotivnu i moralnu podršku od svog ljubavnog partnera. Svaki odmak od pokazivanja razumijevanja i podržavanja njihove namjere ili mišljenja, može uzrokovati iznenadnu burnu reakciju, ali koja također brzo prođe. Sami su pažljivi i brižni prema svom partneru. U pravilu su dosta vezani uz roditelje, pogotovo mamu, pa im je od iznimnog značenja ako se partner dobro slaže s njihovom obitelji.

Element Zemlja

Yang Zemlja su realisti u odnosima, oni očekuju praktičnost u vezi i žele vidjeti konkretne rezultate zajedničkog života. Mogu na trenutke djelovati flegmatično, ali oni su uvijek tu za svog partnera i snažan su oslonac u svemu. Iako ponekad spori u akciji, ono što izgrade ne ruše, pa zato imaju sposobnost ostvariti trajnu zajednicu.

Yin Zemlja su zahtjevni u partnerskim odnosima s jedne strane, a izdržljivi te strpljivi s druge strane. Oni na neki način uvijek žele više i teško je ispuniti njihova očekivanja jer bi odmah htjeli još nešto dalje, ali su zato i sami veoma brižni i nikada ne odustaju od uvjerenosti da veza može funkcionirati.

Element Metal

Yang Metal osobama treba dugo zagrijavanje, nije ih lako oduševiti i pokrenuti, ali jednom kad se odluče onda su odani i lojalni partneri na svakom nivou. Vole da su u vezi jasno postavljena pravila i podijeljeni zadaci. Djeluju odlučno, ali ustvari očekuju od partnera da postavi sistem u kojem će veza djelovati.

Yin Metal osobe vole biti obožavane i u centru pažnje pa im treba partner koji im to može pružiti. Iznimno su nesretne u vezi u kojoj je naglašeno natjecanje. Precizni su i vole imati kontrolu pa će te pozivati na red zbog svake sitnice. Uvijek ih možeš oduševiti lijepim i skupim poklonom i na taj način smekšati pravila koja postavljaju.

Element Voda

Yang Voda osobe ne pokazuju često emocije, ali će te uvijek iznenaditi svojom širinom kad te trebaju podržati na bilo kojem području. Mogu davati dojam nezainteresiranosti dok u glavi razvijaju strateški plan za vašu vezu. Bez problema će preuzeti sva praktična područja i naći rješenja. Karijera im je od najvećeg značenja pa ćeš se najbolje uklopiti u priču ako imaš razumijevanja za njihove profesionalne ambicije.

Yin Voda osobe su delikatne i teško uhvatljive. U jednom trenu ih nešto zainteresira i pokažu intenzivno zanimanje, a već u sljedećem su negdje drugdje. U sebi su osjetljive, analiziraju u glavi pa zato na van mogu djelovati neodlučno dok nisu posve sigurne. Treba im osjećaj slobode duha i inspiracije s osobom kojoj se prepuste.

U duhu proljeća koje dolazi te pozdravljam, dragi čitatelju, nadajući se da će ti opisi koristiti da otvorenog srca prepoznaš razmišljanje i očekivanje svog ljubavnog partnera, a i samog sebe kako bi se između vas mogla stvoriti što veća uskađenost i kako bi se vaša ljubav mogla što slobodnije kretati, disati punim plućima i rasti.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.