Psiha i seks 09. kolovoza 2021.

Ovim horoskopskim znakovima stalno je potrebna potvrda

Foto: shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ovisni o potvrđivanju i priznanjima? Postoje ljudi koji mogu odahnuti i opustiti se tek kad dobiju potvrdu svojih postupaka od onih oko sebe

Za to mogu postojati različiti razlozi. Činjenica je, međutim, da tvoja sreća ne bi trebala toliko ovisiti o drugima. Dobivanje pohvala i kritika važno je, ali prvenstveno trebaš vjerovati sebi. Pogledaj koja četiri horoskopska znaka trebaju potvrdu za svoju osobnu dobrobit…

1. Djevica

Djevica je perfekcionist. Uvijek želi izgledati besprijekorno pa to želi i čuti. Naime, ovaj je horoskopski znak zapravo prilično nesiguran. Ako djevica dobije mnogo pohvala i potvrda, to joj jača samopouzdanje. Ako ne primi priznanje, obično je pokunjena i demotivirana, što može brzo dovesti do neuspjeha. Ima velikih problema s vjerom u sebe te svoj osobni uspjeh čini previše ovisnim o drugima. Sa svojim perfekcionističkim i strukturiranim načinom ponašanja ima najbolje preduvjete da sve učini sama!

2. Jarac

Jarac je pravi radnik. Ambiciozan je, snažne volje i nezaustavljiv kada je u pitanju napredovanje u karijeri. Usprkos odlučnom ponašanju, često sumnja u svoju izvedbu. Ono što ovom horoskopskom znaku donosi najveću motivaciju je priznanje od drugih. Svaka pohvala i potvrda potiču ga da učini više. Budući da mu je doista jako važno što drugi misle o njemu, također se ispostavlja da je vrlo zahvalan za pozitivne povratne informacije. Ali, trebao bi znati da mu za uspjeh ne trebaju zagovornici.

3. Riba

Ribe su vrlo osjetljiva i nemirna stvorenja. Često sumnjaju u svoje postupke i skloni su biti pesimisti. Ovaj vodeni znak siguran je tek kad mu netko jasno kaže da je učinio nešto dobro. Stoga je za ribu potvrda doista važna kako bi mogla malo odahnuti. Taj stalni unutarnji nemir može za nju biti jako stresan. Vrlo je stroga prema sebi kad čuje kritiku. Uvijek treba imati na umu da je samo čovjek. Potvrda je lijepa, ali nije nužna da bi mogla živjeti opušteno.

4. Vaga

Vaga je majstor u isijavanju samopouzdanja. Uvijek uzvišeno prolazi kroz život i u biti se mora boriti tek s nekoliko nesigurnosti. Međutim, može biti zaista ponosna na sebe samo kad njenu sumnju potvrde i oni oko nje. Do tada je njen nastup zapravo varka. Dovoljne su im i prijeko potrebne male pohvale, poput dobrog odabira restorana, pa sve do zahvale za sjajnu prezentaciju velikoj tvrtki. Koliko god vage zračile samouvjerenošću, bliski prijatelji ili kolege brzo ih pročitaju. Čak i ako nema pohvale, to je samo ljudski – jer ne možeš baš uvijek sve učiniti kako treba, draga vago! 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.