Psiha i seks Moje emocije 01. siječnja 2021.

6 koraka za duhovno buđenje koji će sljedeću godinu učiniti tvojom

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ne znamo jesi li donijela novogodišnje odluke i koje su to, ali mi ti preporučujemo da se u nadolazećoj godini posvetiš i svom duhovnom rastu.

Praktički sve životne disharmonije i neravnoteže nastaju iz stanja nepodudarnosti između naše unutarnje i vanjske stvarnosti. Poravnavanje ova dva aspekta našeg bića mnogo je lakše nego što misliš, ističe Sivana East. Tajna je prepoznati, razumjeti i izraziti intuitivnu vezu između našeg osobnog i kozmičkog bića. Ovih šest koraka redovito vježbaj i uskladit ćeš svoje biće s putevima univerzalnog izraza i dati svjesnosti i moći da stvore život tvojih snova. 

Kako provjeriti na kojem si trenutno stupnju duhovne zrelosti?

Budi mirna

Zaustavi se, ne radi ništa. To je prva mantra buđenja. Da bismo čuli glas Boga, Svemira ili našeg Višeg Ja, moramo utišati buku života dvadeset prvog stoljeća. Prakticiraj isključivanje. Odvoji vrijeme za meditaciju svakog dan, čak i ako si u autobusu ili krevetu. Radi manje: očisti svoj raspored od nepotrebnih aktivnosti i prihvati radost provođenja vremena sa sobom. 

Uđi u tok 

Nakon što si napravila prostor u svom životu da se povežeš sa sobom i svojom intuicijom, vrijeme je da pustiš da život ide svojim tijekom. Fizičke, emocionalne i mentalne blokade ometaju izražavanje energije svemira i sprječavaju nas da imam svoj najbolji život pa stvori rutinu za tijelo, um, srce i duh. Da bi dobila i zadržala usklađenost, redovito provodi jednu ili dvije aktivnosti iz svakog nižeg područja: 

  • Tijelo - joga, svjesno jedenje, vrtlarstvo, šetanja u prirodi, ples, vježbanje
  • Um - meditacija, mantre, slušanje glazbe
  • Srce - zapisivanje, stvaranje umjetnosti ili glazbe, pisanje poezije
  • Duh - Vježbanje zahvalnosti, smijeh, radost bivanja

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Prepoznaj svoju intuiciju

Uz našu jasnu energiju, više smo nego ikada otvoreni primati naše unutarnje vodstvo. Naša intuicija je naša povezanost s Bogom, Svemirom i svime što je izvan našeg stanja svijesti. Naša intuicija zna sve. Ona je naš najbolji prijatelj i uvijek gura naš najveći potencijal. Zbog toga moramo početi poštivati taj mirni, unutarnji glas i mnoge načine na koje nas usmjerava i potvrđuje. Počni pratiti način na koji tvoja intuicija razgovara s tobom. Neki od primjera su: 

  • Neobjašnjiv osjećaj znanja
  • Osjećaj u trbuhu ili emocija koja može prkositi zdravom razumu
  • Inspiracija, nova ideja ili proročanstvo
  • Neobična osjetilna iskustva, poput vizije, glasova ili fantomskih mirisa i fizičkih osjećaja

Nauči jezik svog unutarnjeg vodiča

Jednom kada smo svjesni naše intuicije, moramo prakticirati rad s njom. Ne budimo se jednog jutra i magično znamo koristiti našu intuiciju. To je poput učenja bilo kojeg drugog jezika, potrebna je praksa i vrijeme. I što ga više koristimo, to nam bolje ide. 

Isprobaj neke od ovih metoda kako bi naučila jezik svoje intuicije: 

  • Vježbaj s pročišćenom pozitivnom energijom 
  • Zabilježi svoje snove rano ujutro prije nego što tvoj um zaboravi 
  • Meditiraj u tišini i probaj pronaći poruke koje ti daje Bog 

Živi svoju istinu

Što se događa kad naučiš razumjeti jezik svojeg Višeg Ja? Moramo ga odabrati, to je najvažniji korak. Naš duhovni rast i evolucija ovise o našoj slobodnoj volji da izaberemo ono što je ispravno i najbolje za razvoj naše duše. Prvo, postajemo svjesni Intuicije, onda to ostvarujemo. Donosimo našu unutarnju istinu u vanjski svijet. Slijedi taj put! Nemoj se zadovoljiti s manje! U početku može biti zastrašujuće, možda ćeš morati riskirati ili napraviti promjenu, ali to je ono o čemu ovisi naše putovanje. 

Voli sve

Početak i kraj, alfa i omega svega uvijek je ljubav. To je odredište svih putovanja i svrha božanskog izraza. Davanje i primanje, dijeljenje ljubavi između svih bića je vrhovna manifestacija cjelokupnog života. Pozdravljajući svaki dan, svako iskustvo - dobro ili loše - s prihvaćanjem, zahvalnošću i duhom ljubavi, sudjelujemo ne samo u vlastitom širenju svijesti nego i u svijetu. 

Možda te zanima... 5 najvećih zapreka na putu tvog duhovnog buđenja Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.