Psiha i seks Moje emocije 29. srpnja 2020.

Horoskopski znakovi i njihov odnos prema ljubavi i braku

Foto: Guliver/Shutterstock Horoskop
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Astrologinja Julijana Oremović za 24 sata otkrila je kakvi su zodijački znakovi u ljubavnim i bračnim odnosima.

Ovan

Muškarac Ovan je muževan, strastven i privlačan. Na ženi će ga prvo privući izgled, ali ona mora biti vrlo inteligentna i moralna da bi ga zadržala. Budući da je Ovan samouvjeren, impulzivan i dominantan, njegova će se partnerica morati naviknuti na život u sjeni. Jake žene mogu mu biti zanimljive, ali brak s njima je isključen jer on želi biti ‘gazda u kući’. 

Ovnica je također jaka, ponosna, plemenita i dominantna, ali nikada se ne bi udala za papučara. Traži ambicioznog i uspješnog muža koji će poticati njezine poslovne ambicije i zadovoljiti seksualne potrebe, a obitelji pružiti materijalnu sigurnost i visok standard. Ovnovi su skloni klasičnom braku, a tijekom života mogu imati više od jednog braka.

Bik

Bik je jedan od najvećih hedonista Zodijaka, a iako ima vrlo jak libido u veze u pravilu ne ulazi bez emocija. U ljubavi je stabilan, odan, pažljiv i nježan. To je tradicionalan i odgovoran muškarac, koji će svojoj obitelji pružiti materijalnu i emotivnu sigurnost, a djeci najbolje obrazovanje. Zbog vladarice Venere, božice ljubavi i ljepote, pri izboru partnera bitni su mu fizički atributi, ali jednaku važnost pridaje materijalnom i društvenom statusu druge strane.

Bikica je vrlo odgovorna i odana partnerica, a iako djeluje toplo, smireno i blago, može biti ljubomorna i posesivna. Privlače je uspješni i ambiciozni muškarci, koji njoj i obitelji mogu osigurati udoban i luksuzan život. Stoički će prebroditi krizu u braku i nikada neće prva pokrenuti brakorazvodnu parnicu. Izvrstan je izbor za klasične veze.

Možda te zanima... Kineski horoskop za svih 12 znakova za godinu Metalnog Štakora Psiha i seks

Blizanci

Blizanci su intelektualan i hladnokrvan znak, a u ljubavi i seksu površni su i nestalni. Vole eksperimentirati, ne poznaju granice ni tabue, ali pritom ne uključuju čula. Flertovi, zabava i dobro društvo privlačniji su im od tradicionalnih veza i brakova pa su i rastave braka, ako u njih uopće uđu, česta pojava.

Dugotrajno će se skrasiti samo uz partnera koji dijeli njihove interese i stavove i ni na koji ih način ne sputava. Od raskida ne rade dramu, radije će se napiti i pokušati zavesti slatkorječivošću potencijalne partnere. Blizanke su također jake intelektualno pa se neće odreći karijere zbog obitelji, ali dovoljno su brze i sposobne da usklade ta dva područja i uz to imaju bogat društveni život. U vezama trebaju mnogo slobode pa bi morale izbjegavati ljubomorne i posesivne muškarce.

Rak

Ovo je vrlo maštovit, osjećajan, sentimentalan i romantičan znak. Kad se zaljubi, potpuno se predaje partneru i sklon ga je idealizirati, ali s obzirom da je izuzetno osjetljiv i uvredljiv, s njim treba oprezno jer je sakupljač uvreda. Dobar je, nježan i erotičan ljubavnik jer u seks ulazi s emocijama. Kućni je tip, tradicionalan i vjeran, ali život s njim nije lak jer je sklon promjenama raspoloženja, pasivnosti i prigovorima.

Usprkos dubokoj emotivnosti, u brak može ući iz potpuno drugačijih razloga, osobito materijalnih. Odnos s majkom i njezin jak utjecaj često predstavlja kamen spoticanja u bračnom životu muškaraca Rakova. Žena Rak ima jako razvijen materinski instinkt i zaštitničku ulogu prema obitelji i bližnjima. Rano zasniva brak, ljubomorno ga štiti i čuva, a s istim partnerom može dočekati i duboku starost. Račice se teško nose s prekidima pa se često znaju naći u ljubavnom trokutu. 

Možda te zanima... Vodenjak, portret znaka: Što vole, s kim su kompatibilni, od čega bježe Psiha i seks

Lav

Lav je velikodušan, dominantan i ekstravagantan. Voli se hvaliti ljubavnim i seksualnim umijećem, ali jednom kad se zaljubi postaje pouzdan i odan partner. Svojeg izabranika, tj. izabranicu obasipat će ljubavlju i poklonima, a pobrinut će se i da im ljubavno gnijezdo odiše luksuzom i elegancijom.

Strastven je, iskren i otvoren pa će druga strana uvijek znati na čemu je. Lav je u prosjeku dobar i lojalan muž, ali postoji i drugi tip Lava, a taj često traži zadovoljstvo sa strane. S obzirom da se smatra savršenim muškarcem, partneričinu nevjeru neće tolerirati. Lavice su izuzetno sposobne i atraktivne žene nepresušne energije. One su strastvene i odane partnerice i odlične majke, a usput grade i uspješnu karijeru. Često su dominantne u braku.

Djevica

Djevica je racionalan, analitičan, kritičan i izbirljiv znak pa ju nije lako osvojiti ni zadovoljiti. Partner će je prije privući inteligencijom nego izgledom i seksepilom. U ljubavi je nježna i odana, a emocijama i seksu prepustit će se u trenutku kada stekne potpuno povjerenje u partnera.

Ako procijeni da on ispunjava njena očekivanja, prihvatit će tradicionalne bračne obveze i postati vrlo pouzdana partnerica. Ona ljubomorno čuva privatni i obiteljski život, velik je perfekcionist u kući i na poslu. Muškarci Djevice prilično su konvencionalni i konzervativni, u životu ih pokreće razum, a ne strast, ali svojoj će obitelji omogućiti komforan i luksuzan život kao i žene ovog znaka. Odani su partneri i rijetko se razvode jer im se brak temelji na prijateljstvu i zajedničkim interesima.

Možda te zanima... Gdje ćeš pronaći svoju srodnu dušu prema tvom horoskopskom znaku? Psiha i seks

Vaga

Vage su uz Rakove najveći ovisnici o ljubavi i partnerskim odnosima. Muškarci i žene ovog znaka žude za obožavanjem i laskanjem te imaju jaku želju i potrebu za simpatijom, seksom i druženjem. Šarm im je neosporan, ali često ga svjesno koriste da bi postigli određen cilj.

Vole flertovati i ne žure u brak, a potencijalne partnere često idealiziraju i gledaju kroz ružičaste naočale. Osim šarma žena Vaga ima urođen talent za harmoniju i estetiku pa će njezin izabranik biti pravi sretnik. Muškarcima Vagama ne odgovara bračni život, ali ni ne isključuju ga.

Škorpion

Škorpion je magnetičan i ima jak seksualni potencijal, ali nije lak partner. Ne podnosi jake i dominantne žene, a ako stvari izmaknu kontroli, sklon je nasilju. Žena mora biti u njegovoj sjeni da bi im brak bio uspješan. Posesivan je i ljubomoran, voli i mrzi jednakom žestinom, a u seksu je izuzetno strastven i nezasitan.

U brak često ulazi zbog društvenog statusa, ali priuštit će svojoj ženi i djeci dobar život i nikome neće dopustiti da ugrozi njegovu obitelj. Žene Škorpioni su jake, odane, energične i realistične, a partnera vide u pravom svjetlu i onda kada su u njega jako zaljubljene. Njihov je seksualni potencijal izuzetno naglašen. Dominantne su, ljubomorne, posesivne i sarkastične pa život s njima nije jednostavan.

Strijelac

Strijelac je slobodoljubiv, human, otvoren, duhovit i zabavan. Avanture su mu mnogo privlačnije od bračnih okova, a njih uglavnom uspješno izbjegava. Budući da ovim znakom vlada Jupiter, Strijelci u životu imaju mnogo sreće i financijski su neovisni pa im partnerstva nisu bitna za status i egzistenciju. Strijelac je sportski tip, privlačan i seksepilan. Odličan je ljubavnik, ali površnost ga sprječava da se dublje veže uz jednu osobu.

Pod utjecajem obitelji i okoline može se odlučiti na brak, ali vjernost mu nije jača osobina pa su razvodi česti. Žene Strijelci dinamične su, jake i svestrane, aktivno sudjeluju u društvenom životu i sportskim aktivnostima. Daju prednost avanturama i nekonvencionalnim odnosima, ali ne bježe od braka i obveza. Dobri su roditelji, a partneru će ostavljati dovoljno prostora i slobode.

Možda te zanima... Najvažniji životni savjeti za sve horoskopske znakove Psiha i seks

Jarac

Muškarac Jarac ima jak zaštitnički instinkt, pouzdan je, tradicionalan i konzervativan. Ambiciozan je i posvećen karijeri, a ljubavne veze gradi strpljivo kao i karijeru. Iako je omiljen među suprotnim spolom, ne upušta se olako u ljubavne veze. Ima jak erotski potencijal, ali nije sklon avanturama, radije će pričekati da naiđe prava osoba.

Teško pokazuje emocije i povlači se kad je povrijeđen, a prevaru ne prašta. Jarac je jedan od najpouzdanijih muževa i brak mu je trajan, a njegova će obitelj uvijek biti dobro zbrinuta. Ako ste ga razočarali kao partner ili prijatelj, ne očekujte drugu šansu. Žene Jarci u brak ulaze prvenstveno zbog materijalnog i društvenog statusa, oprezne su, izbirljive, vjerne i lojalne. Ambiciozne su i vrijedne, odlično raspolažu financijama i dobro skrbe za svoju obitelj.

Vodenjak

Vodenjak je nekonvencionalan, progresivan, human i društven znak. Lako ulazi u veze, ali njegove emocije nisu duboke ni trajne. Kapriciozan je, hirovit i nepredvidiv, kako u životu, tako i u seksu, a razvratna razdoblja izmjenjuju se s razdobljima apstinencije. Skloniji je nekonvencionalnim vezama nego braku, ali jak će ga partner navesti da promijeni mišljenje.

Od raskida braka ne radi dramu i ostaje u prijateljskim odnosima s bivšim partnerima. Žene su vrlo zanimljive i inteligentne, a svoju slobodu žrtvovat će samo zbog nekog ‘posebnog i neobičnog“. Nisu pretjerano emotivne, ali i njima se može dogoditi da izgube glavu i tlo pod nogama zbog ljubavi.

Ribe

Ribe su mistične, suosjećajne, emocionalne i maštovite. Muškarac je pažljiv i human, ali nema smisla za realnost i teško se nosi sa životnim nedaćama. Borbu za egzistenciju često prebacuje na partnerova leđa. Senzualan je i seksualan i cijeli život traži pravu ljubav. 

Žene su vrlo lijepe i nježne, sklone su sanjarenju i idealiziranju partnera i ljubavi. Od veza i braka mnogo očekuju i u njima ostaju čak i kad bi raskid za njih bio najbolje rješenje. Tvrdoglavost i sklonost žrtvi sprječavaju ih da naprave rez i okrenu novu stranicu u privatnom životu. Mogu imati i nekoliko brakova.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.