Psiha i seks 31. svibnja 2021.

"Ostavio sam suprugu i sad me moja odrasla kći mrzi"

"Ostavio sam suprugu i sad me moja kći mrzi"
Foto: shutterstock Kad je Dave napustio suprugu, znao je da će biti užasno povrijeđena, ali nije mu bilo ni na kraj pameti da će njegov odlazak izazvati toliki bijes kod 26-godišnje kćeri Marianne.
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Odrasla djeca mogu se vrlo lako udaljiti od očeva koji napuste njihove majke, posebice ako otac ostavlja majku zbog druge žene.

Kad je Dave napustio suprugu, znao je da će biti užasno povrijeđena, ali nije mu bilo ni na kraj pameti da će njegov odlazak izazvati toliki bijes kod 26-godišnje kćeri Marianne. Uvijek je bio blizak s Marianne i premda je znao da će se zaštitnički ponašati prema svojoj mami, pretpostavljao je da će moći razgovarati s njom i objasniti svoje razloge za odlazak. Mislio je da će razumjeti. Očekivao je da će se njihov odnos nastaviti kao i prije - ipak je odrasla osoba. Čak je mislio da će joj biti drago što je pronašao pravu ljubav svog života, Christy, usprkos činjenici da ju je upoznao kad je bio oženjen svojom suprugom, piše Vikki Stark za Psychology Today.

Ali to nije bio slučaj. Dave je bio naivan. Marianne je bila shrvana.

Gledala je kako majka duboko pati, sklupčana na krevetu u mračnoj sobi, plačući i mršaveći iz dana u dan

Nije mogla vjerovati da je njezin otac, koji ju je naučio razliku između dobra i zla, mogao živjeti tajni život s Christy u proteklih osam mjeseci, govoreći svima da je na poslovnom putu. A zapravo provodeći romantične tjedne u seoskoj vikendici s ljubavnicom.

Možda te zanima... Godine života u kojima su muškarci najskloniji preljubu Psiha i seks

Nije se mogla pomiriti s činjenicom da je njezin otac, netko na koga se mogla osloniti kad je bilo najteže, sposoban za to. Iako je Marianne znala da je njezina mama izdana, osjećala se i osobno izdanom i odmah se udružila s mamom, koja je očajnički trebala njezinu podršku. Marianne se nije mogla povezati s tatom jer se osjećala neiskreno prema majci. Osjećala se zarobljeno.

Premda je dio nje doista želio pričati s ocem, nije znala kako to može učiniti, a da ne povrijedi majku

U međuvremenu se Dave osjećao očajno, bojeći se da gubi identitet koji mu toliko znači, biti otac. Jako se trudio povezati se s Marianne, ali ona mu je blokirala čak i broj. Slao bi tekstove, ona nije odgovarala. Poslao bi rođendanske darove, ona bi ih vratila. Čak je predložio da odu na obiteljsku terapiju, ali ona je to odbila. Nije znao na koji način više popraviti odnos.

Možda te zanima... Ispovijest razvedene žene: 4 razloga zbog kojih me muž ostavio Psiha i seks

Pretpostavljao je da ju je majka okrenula protiv njega jer Marianne nije znala sve intimne detalje raspada braka. No, kao i svaki problem koji se čini nerješivim, možda će biti moguće, koristeći strpljenje i iskrenost, s vremenom malo-pomalo izgraditi vezu. Svemu treba vremena.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.