Psiha i seks Moje emocije 24. srpnja 2019.

Osjećaš kako gubiš kontrolu nad životom? Nisi jedina! Za sve je kriv retrogradni Merkur!

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Jesi li se osjećala malo izvan kontrole u zadnje vrijeme? Zaboravljaš neke važne stvari ili se često svađaš s partnerom? Ovo je van tvoje kontrole jer traje razdoblje retrogradnog Merkura.

Sigurno si osjetila učinke retrogradnog Merkura i nisi svjesna kako je sve pošlo krivo. Retrogradni Merkur je astrološki fenomen koji se često okrivljuje za donošenje problema u naše živote, barem od 7. do 31. srpnja. Ako pokušavaš točno odrediti koliko će štete biti u retrogradnoj fazi, morat ćeš pogledati svoju kartu rođenja. 

Merkur je retrogradan tri puta godišnje oko tri tjedna, to ne znači doslovno da Merkur ide unatrag već postoji "optička iluzija zbog koje nam se čini kao da se planeta kreće unatrag s naše točke gledišta na Zemlji", prenosi Bustle. 

Naime, Merkur kontrolira sve stvari koje putuju, komuniciraju i jasno razmišljanje pa ako se osjećaš kao da je sve izgubilo kontrolu, ne boj se. Iako je teško utvrditi na koji će način retrogradni Merkur utjecati na tebe bez gledanja cijele karte rođenja, on utječe na sve znakove sunca na ovaj ili onaj način. 

Dok retrogradni Merkur može imati neke zbunjujuće učinke na sve znakove, postoji nekoliko koji bi trebali obratiti pozornost na to kako se osjećaju do 31. srpnja. Astrology ukazuje da Rak, Ribe i Škorpion imaju rizik za kompleksne interferencije retrogradnog Merkura pa bi mogli doživjeti pozitivne promjene. Transdisciplinarni astrolog Gary Caton je napisao: "Naizgled ili gotovo nemogući zadaci sadrže potencijal za potpunu transformaciju. Magija vodenih znakova traje pa skupi svoj tim i alate." Vjeruj u magiju vode!

via GIPHY

Druga skupina znakova, vatreni znakovi, mogla bi biti posebno osjetljiva na kušnje i patnje, a to su Ovan, Lav i Strijelac. "Unutarnje putovanje te čeka", rekao je Kanton, dodajući: "Demoni koje trebaš osvojiti su tvoje vlastite sklonosti da se krećeš prebrzo, previše nasilno ili predaleko. Nauči uzeti vremena i podijeliti svoje putovanje u etape."

Ako ne pripadaš nijednom od spomenutih znakova, nećeš izbjeći utjecaj retrogradnog Merkura jer može dotaknuti sve, zdravlje, odnose i posao te to može biti teško vrijeme za svakoga.

Astrološka zona preporučuje da ovo razdoblje vjerojatno nije najbolje vrijeme za donošenje trajnih ili važnih odluka. Astrologinja Susan Miller ističe da je ovo vrijeme dosta fluidno i promjenjivo "retrogradno razdoblje nije dobar trenutak za potpisivanje bilo kakvih ugovora ili čak početi primjenjivati novi sporazum". 

"Ne kupuj kuću za to vrijeme i nemoj potpisati ugovor o najmu. Usmeni dogovori se smatraju jednakim pisanim", rekla je Miller, dodajući: "Nije da su ljudi s kojima se suočavaš nužno dvolični, samo nitko ne može u potpunosti predvidjeti kakvi će biti uvjeti kasnije."

Bilo da vjeruješ u astrologiju ili si potpuni skeptik, kad ti je život pomalo napet i ništa ti ne ide od ruke, lakše je pomisliti da su zvijezde krivci nego ti. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.