Psiha i seks Moje emocije 31. kolovoza 2020.

Oprostiti možeš uvijek, ali to ne znači da ta osoba treba ostati u tvom životu

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Oprost iscjeljuje. Oprost je iskupljenje. On mijenja tvoj život i smiruje tvoj duh. Predivno je osloboditi srce oprostom. Ali ponekad u odnosima oprostimo pogrešnim ljudima. Toliko smo vezani za ljude koji su nas povrijedili, pa mislimo da im moramo oprostiti i popraviti ono slomljeno kako bismo imali neki završetak.

Oprost je moćan.

Meni je oprost promijenio život. Prihvaćanje isprika od ljudi koji su me uništili i otpuštanje iz sebe te boli, iscijelili su moje srce na nezamislive načine. Nije bilo lako i nisu sve priče iste. Ponekad je jako teško oprostiti. Ponekad previše boli.

Ali oprost ima veliku moć, jer se oslobodiš svega što te sputavalo. Oprost je podsjetnik vjere, podsjetnik da se prema drugima ponašaš ljubazno kad to ne zaslužuju. Osjećaš se predivno kad oslobodiš svoje srce od mržnje i ogorčenosti.

Oprostiti nekome ne znači da mu dopuštaš slobodan ulaz u svoje srce. Ne znači da mu daješ ključ svog života.

Oprost znači da toj osobi daješ otpust i iskreno puštaš bol.

Oprost ne znači da tu osobu trebaš zadržati u životu. Možeš nekome oprostiti što te prevario. Možeš nekome oprostiti što ti je slomio srce. Možeš nekome oprostiti što te napustio kad si ga trebala, što je otišao ili te pustio.

Ali to ne znači da ponovno trebaš vjerovati toj osobi.

Možda te zanima... Ako partneru odlučiš oprostiti nevjeru obavezno napravi ovo Psiha i seks Možda te zanima... Tuga zbog izdaje voljene osobe - kako je preboljeti i oprostiti? Psiha i seks

Oprost ne znači da trebaš ostati u vezi ili braku s osobom koja je sve uništila. Oprost ne znači da moraš ostati prijateljica s osobom koja te izdala. Oprost ne znači da moraš ostati u kontaktu s članovima obitelji koji nisu odani.

Oprost znači prihvaćanje loših stvari koje su ti učinjene i otpuštanje tih stvari s mirom i strpljenjem. Oprostom krećeš ispočetka.

Nisi loša osoba ako ne želiš imati ništa s ljudima koji su te povrijedili. Nisi zla ili te treba mrziti zbog toga što si se maknula iz nezdravog odnosa.

Nisi u krivu ako oprostiš i ostaviš tu osobu u prošlosti.

Oprost je jedna od najmoćnijih sila na planeti. Ali ne smije se davati olako. Oprost treba doći kad povrijeđena osoba odluči iscijeliti se. Kad onaj koji oprašta odluči oprostiti.

Nema ništa loše u tome.

Nemoj osjećati pritisak da ostaneš u vezi s osobom koja te povrijedila ili uništila. Trebaš shvatiti svoju vrijednost.

Oprostom pokazujemo ljubav i milost, čak i ako netko to ne zaslužuje. Ali ne trebaš ostati s tom osobom.  

Zato nemoj misliti da oprost znači ostati s nekime. Nemoj misliti da je tvoj život osuđen na neki loš odnos.

Sjeti se koliko si vrijedna i zaslužuješ pravu ljubav. Znaj da te oprost ne čini slabom, nego snažnom. Dovoljno snažnom da kreneš dalje i ostaviš tu osobu u prošlosti.

Ako partneru odlučiš oprostiti nevjeru obavezno napravi ovo

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.