Psiha i seks Seks i veze 01. srpnja 2016.

Novo istraživanje: 15 posto Britanaca nema seksualan život

Seks-Partneri
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Novo Durexovo istraživanje otkrilo je kako samo trećina Britanaca (32 posto) opisuje svoj seksualni život kao “dobar.“ Šokantniji je podatak kako bi ga samo 15 posto opisalo "sjajnim" ,a čak 15 posto priznaje - da ga niti nemaju.

No, kada Britanci vode ljubav, najvažnijim smatraju partnerovo zadovoljstvo. Više od trećine ih je razočarano ako partner ne doživi orgazam.

Najčešći razlozi za nekorištenje kondoma

Više od polovice ispitanika tvrdi kako im korištenje kondoma smanjuje osjećaj prisnosti te je manje vjerojatno da će doživjeti orgazam kada koriste kondom. Upravo to je razlog koji čak 61 posto Britanaca navodi kao opravdanje za nekorištenje kondoma.
 
Iako se Britanci uvriježeno smatraju nacijom koja malo toga čini u ljubavnom pogledu, dvije trećine (59 posto) njih rado bi isprobali nešto novo u spavaćoj sobi. Razlozi zbog kojih čak 50 posto izbjegava predlagati nove stvari u spavaćoj sobi su: sram (24 posto), umor (23 posto) ili jer ne znaju što predložiti.
 
Alix Fox, Durexova stručnjakinja za seks i veze smatra „Komunikacija je ključ kada se radi o oživljavanju ljubavnog života i bitno je da podijelite svoje strastvene želje s partnerom''.
 
Smijem li imati seksualni odnos prije ginekološkog pregleda?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.