Psiha i seks Moje emocije 21. svibnja 2020.

Nećeš vjerovati u kojoj dobi žene doživljavaju najviše orgazama!

Poze za ženski orgazam
Foto: Guliver/Shutterstock Dobar seks nadilazi vaginalni odnos, a da bi postigle orgazam, većini žena je potrebna stimulacija klitorisa
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Doživjeti orgazam je divno iskustvo. Ipak doživjeti orgazam tijekom seksa, složit će se većina žena i nije baš tako jednostavno. Stres, svakodnevni problemi, pretjerana želja za kontrolom i nesigurnost u vlastiti izgled mogu uvelike smanjiti šanse za postizanje vrhunca.

Ipak, izgleda da starenje donosi mnoge benefite za žene, jača seksualno zadovoljstvo, jer postajemo sve sigurnije u sebe i bolje izražavamo svoje želje.

Proizvođač seks igračaka i gadgeta Lovehoney proveo je zanimljivo istraživanje o povezanosti doživljavanja orgazma sa životnom dobi žena koje je pokazalo kako postoji određena životna dob u kojoj žene imaju najveće šanse za doživljavanje orgazma.

 63 posto žena iznad 45 godina doživljava orgazam tijekom seksa


Prema istraživanju koje je uključivalo 2100 žena u dobi između 18 do 70 godina - 63 posto žena iznad 45 godina doživljavaju orgazam svaki put tijekom seksa. Zanimljivo je da samo 36 posto žena između 18 i 25 godina tijekom seksa doživljava vrhunac.

Istraživanje je također pokazalo kako 39 posto žena u dobi između 18 i 25 godina ima seksualne odnose više od dva puta tjedno, čak dva puta više nego žene iznad 45 godina. Kvaliteta je čini se važnija od kvantitete, je su zrelije žene zadovoljnije svojim seksualnim životom.

Čak 16 posto žena između 46 i 50 ocijenile su svoje seksualno zadovoljstvo s 10/10, a tako se izjasnilo i 11 posto žena mlađih od 25 godina i 10 posto žena između 30 i 35 godina.

Možda te zanima... Tajne žena koje uvijek dožive orgazam Psiha i seks

Dva savjeta za postizanje orgazma neovisno o dobi

Otvoreno pričaj o tome što želiš i voliš. Možda zvuči kao nimalo lak zadatak, ali jedino ako žena otkrije što je uzbuđuje i što je dovodi do vrhunca, njen partner će moći to i provesti u djelo. Vrlo je važno da partner zna što te uzbuđuje, što ti godi, a što ne. Zato, nemoj se sramiti već budi iskrena i razgovaraj s partnerom.

Ne stvaraj sama sebi pritisak da moraš postići orgazam

Točnije, ako se silno trudiš i očekuješ orgazam svaki put tijekom seksa, sama sebi stvaraš stres i vrlo je vjerojatno da ga nećeš doživjeti. Što si opuštenija i što manje razmišljaš, to ćeš brže i češće doživjeti vrhunac.

Ženski orgazam Možda te zanima... 12 savjeta slavne ginekologinje za što bolje seksualno iskustvo Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.