Psiha i seks Moje emocije 21. ožujka 2017.

Nauči kako biti cool - ubrzani tečaj filozofa Alana de Bottona

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Koliko znaš, toliko vrijediš? Točno, smatra pisac i filozof Alan de Botton, koji je u Londonu otvorio Školu života (School of Life). Njegova škola od 2008. godine polaznicima nudi mogućnost da na kreativan način riješe probleme s kojima se svakodnevno suočavaju.

Ova neobična škola nudi tečajeve poput: "Kako preživjeti u vlastitoj obitelji" ili "Kako pametno raspolagati novcem". Nastavnici su stručnjaci iz raznih oblasti, uglavnom profesori i docenti različitih usmjerenja (psiholozi, filozofi, diplomirani umjetnici), a cijena tečajeva kreće se od 35 eura za jedan sat do 250 eura za višednevni tečaj. Nas je posebno zaintrigirao tečaj pod nazivom "Kako biti cool" (How to Be Cool) pa ti prenosimo nekoliko savjeta.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

  • Nemoj pokazivati koliko te je truda koštalo da u nečemu zablistaš. Djeluj uvijek opušteno.
  • U konfliktnoj situaciji, reagiraj smireno. Pusti da druga osoba kaže što ima, a zatim reci što ti je na srcu. Neka tvoje riječi budu promišljene, a ideje objašnjene na originalan i slikovit način.
  • Iskreno uživaj u svom poslu. Neka drugi primijete da ti on nije teret, već da te iskreno interesira, pa čak i zabavlja.
  • Nemoj se dvoumiti i premišljati oko odluka. Vjeruj svom instinktu i dopusti sebi ponekad i riskirati.
  • Ponašaj se prema svima prijateljski, ali napravi granicu između prijatelja i poznanika.

Trikovi za jačanje ženskog samopouzdanja

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.