Psiha i seks Moje emocije 17. kolovoza 2016.

Materijalisti i oni drugi, čiji brakovi su uspješniji?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Poznato je da materijalisti previše cijene novac i da takvi ljudi u braku gotovo pa izgube kontrolu, što često dovodi do konstantnih svađa, prepirki i razvoda. To se najčešće događa zbog slabije fokusiranosti na bračnog partnera.

Tko previše brine o novcu, manje je usmjeren na vezu

Nematerijalisti, s druge strane, cijene vezu. Brakovi u kojima ni jednom od supružnika novac nije bitan od 10 do 15 posto su uspješniji od onih u kojima je jedan ili oba partnera ovisan o materijalnim stvarima. Čim je jedan od partnera takav, brak će slabije funkcionirati, pokazalo je istaživanje Sveučilišta Brigham Young.

Profesor Jason Carroll je istaknuo, prilikom ove studije, da su parovi, koji previše cijene novac, manje usmjereni na vezu i partnera. Oni traže sreću u stvarima, a ne u ljudima. Veza gdje ni jedan od supružnika nije materijalista lakše može preživjeti financijske probleme jer je u takvom odnosu naglasak na temeljnim vrijednostima kao što su obitelj i pomoć onim kojima je ona istinski potrebna.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.