Psiha i seks Moje emocije 16. prosinca 2020.

"Ljubomorna sam na najbolju prijateljicu, zato jer je trudna"

Foto: shutterstock Online nasilje na ženama je u porastu
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ljubomora je poput crva. Uvuče se kroz uho, šapćući. Hrani se ranjivim dijelovima bića. Klizi, ostavljajući za sobom put uništenja. Ljubomora je poput crva. Prezirem crve i prezirem ljubomoru, napisala je to Susannah B. Lewis za Self, prenosimo njezinu priču.

Mrzim sve trule osjećaje koji su nusprodukt ljubomore, ogorčenost i čežnja. Gnušam se neugodne osobe kakva postajem kad mi se taj nevoljni crv uvuče u misli, hrani se, klizi i želi još. Moja najbolja prijateljica je lijepa žena, ali nisam ljubomorna na njezin svjež ten i dugu svijetlu kosu. Sitna je, ali nisam u potpunosti zavidna što može obući kupaći kostim ne brinući se kako joj stoji.

Ljubazna je i strpljiva, ali ne zavidim joj ni na tome. Ljubomorna sam na svoju trudnu prijateljicu. Želim biti trudna više nego što sam išta željela u svom odraslom životu. Godinama želim imati još jednu bebu i sa svakim negativnim testom koji bacim u smeće postajem sve malodušniji i obeshrabrenija. Međutim, onda se nada nakratko pojavila, ali opet je počelo krvarenje. Čeznem za bebom, za tim djetetom koje mogu zamisliti kad zatvorim oči, za tim djetetom za koje sam izmolila nebrojene molitve. Moja čežnja za djetetom toliko je intenzivna da jedva mogu pogledati trudnicu ili novopečenu majku, a da se ne osjećam poraženo.

 
 

Ali trudnice, neznanke, koje vidim kako se motaju u trudničkim trapericama s elastičnim strukom, dahćući dok hodaju preko parkirališta ili vukući okolo autosjedalice, upravo su to - neznanke. One su samo osobe koje prolaze i neću biti upoznata s njihovim prekretnicama u trudnoći. Neću ih morati gledati kako sjaje, gledati fotografije s ultrazvuka ili birati dječju posteljinu. Njihove trudnoće nisu mi blizu ni doma ni srca. Ali moja najbolja prijateljica, koja drži test s velikim ružičastim znakom plus, moja najbolja prijateljica koja uzgaja sjeme koje se tako brzo primilo. Radosne vijesti moje najbolje trudne prijateljice čine da se osjećam kao glupo dijete koje bi najradije sjelo i plakalo jer nije izabrano za preskakanje užeta na igralištu. Kad mi je prijateljica rekla za svoju trudnoću, srce mi je potonulo. Gotovo sam mogao osjetiti kako mi strmoglavo pada u jamu i postaje obrok ljigavom crvu ljubomore.

 
 

Kakva najbolja prijateljica osjeća tugu zbog sreće svoje najbolje prijateljice. Znam da sam užasna prijateljica. Znam da je ona zaslužila ovu radost u svom životu i ne sumnjam kako će biti prekrasna majka ovom dragocjenom zavežljaju, ali moje srce odbija biti oduševljeno zbog nje jer želim svoj vlastiti dragocjeni zavežljaj. I ja bih bila divna majka.

 
 

Srećom, imamo takvo prijateljstvo u kojem možemo otvoreno i iskreno razgovarati jedna s drugom. Napisala sam joj poruku u kojoj sam joj objasnila kako se osjećam. Priznala sam sve, ljubomoru i krivnju zbog svojih emocija.  A ona je odgovorila točno ono što sam trebao čuti jer je znala detalje moje neplodnosti i pobačaja. Bila je ljubazna, utješna i što je najvažnije, puna razumijevanja. Upravo i je zato moja najbolja prijateljica.

Odlučila sam se riješiti sebičnih i zlobnih osjećaja. Možda je potrebno puno truda, ali ja ću to učiniti. Bit ću najbolji prijatelj kojeg ona zaslužuje. Veselit ću se njenoj sreći i njenom suncu, unatoč ovoj kišnoj sezoni u mom životu. Također ću uložiti sve napore kako bih se odvratila od ostalih muka ljubomore koje svakodnevno proživljavam.

 

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.