Psiha i seks Seks i veze 14. veljače 2017.

Ljubav nije nikad negdje drugdje, ta predivna energija je u nama!

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Sve se mi curke veselimo Valentinovu i očekujemo da će nam naši dragi muškarci, dečki, muževi, partneri ili netko o kome trenutno sanjamo, pokloniti ljubav na jedan poseban način na tako poseban dan.

Očekujemo iznenađenja i sto čuda, i kada to ne ispadne kako smo sanjale, maštale i očekivale, razočarane smo, prigovaramo, i na razne načine ispoljavamo svoje nezadovoljstvo. Sve smo barem jednom ostale u suzama na neke, samo nama, važne datume.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

No, ljubav nije samo taj jedan dan, niti taj poklon, niti večera uz svijeće, iako su to sve znaci pažnje i načini da se pokaže da nekoga volimo, cijenimo i da nam je drag. Ljubav je puno više od toga, ljubav je prije svega prihvaćanje, a tek onda davanje i primanje.

Pet odluka koje će promijeniti tvoj ljubavni život

Snaga bezuvjetne ljubavi

Bez prihvaćanja sebe i bez ljubavi prema sebi, ljubav prema drugome ne može biti potpuna, čista i iskrena. Srce koje ne pruža bezuvjetnu ljubav, bez obzira da li dobilo zauzvrat i da li bilo voljeno od osobe koju želimo uz sebe, srce je koje ne može biti ispunjeno.

Kada ljubavi prilazimo otvorena srca, bez straha od gubitka, ljubomore, bez sebičnosti, zavisti i svega onoga što ometa ljubav, tada se dešavaju čarobna iskustva, ljubav koja ne traži ništa i ljubav koja ne poznaje granice. To je ona iskrena ljubav koja traje, i kada odnosi fizički prestanu postojati ili se ugase i prerastaju u nešto drugo.

Svi smo mi željni pažnje, zagrljaja, romantičnih trenutaka, podrške, razumijevanja i svega što smatramo pod ljubav i imamo potrebu voljeti i biti voljeni. I kada smo ostavljeni, izgubljeni, napušteni ili odbačeni, pitamo se da li ćemo ikad više moći pustiti u život nekoga da nas opet povrijedi, počinjemo se bojati, zatvarati u sebe, biti nesigurni i sami sebi više ne dajemo priliku.

Normalno je osjećati sve to, i ono što nam je, pogotovo u takvim trenucima, teško prihvatiti je da ljubav dolazi iznutra, zajedno sa osjećajima ispunjenosti, sigurnosti, podrške, prihvaćanja i razumijevanja.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Vjeruj u sebe i ljubav će doći

Ljubav je sloboda, lakoća primanja i davanja. Ne postoji obrazac ili upute kako bi trebali voljeti sebe ili nekoga. Sve naše duše došle su na ovaj svijet sa sviješću o ljubavi, potpuno voljene i spremne živjeti kroz ljubav. Putem smo se izgubili i pritisnuti svijetom oko nas postali smo drugačiji, hladniji, nesigurniji, udaljeniji od ljubavi prema sebi i prema drugima. Sve više se budimo i osvještavamo i pokušavamo otkriti zašto nam ne dolazi ljubav. Pitamo se zašto je netko drugi sretan u vezi ili braku, a mi nemamo nikoga. Što radimo krivo ili gdje smo pogriješili?

Nismo pogriješili, nego smo zaboravili opraštati, prihvaćati, zahvaliti i živjeti u sadašnjosti. Stalno nekuda jurimo i nemamo vremena, fokus nam je ili na greškama iz prošlosti ili na onome što još nije ni došlo. Borimo se sa sobom i svime oko nas. Previše vremena trošimo na analiziranje svega što nas okružuje i pri tome zaboravljamo da smo mi ti, i glavni glumci i režija, i ako u našem filmu nema ljubavi, nećemo je pronaći niti u drugim likovima koje smo uključili u taj naš film.

Imajte povjerenja u sebe, otpustite stara iskustva i obrasce koje neprestano vrtite, poslušajte što vam govori „onaj glas“ u vama koji uvijek zna najbolje. Odbacite nesigurnost i uvjerenja koja vas više ne podržavaju i otvorite svoja srca za ljubav i radost, ljepotu života i mogućnostima koje potom dolaze. Kada prihvatimo i zavolimo sebe, svaki svoj dio, i sve ono što jesmo. Ako s nečime i nismo baš sretni i zadovoljni, sve smo to mi, i sve to čini jednu cjelinu "Ja jesam".

Što muškarcu znači "volim te", a što ženi?

Kako ćemo inače biti potpuni i cjeloviti ako neki dio sebe odbacujemo, ne prihvaćamo ili čak ne volimo. Divno je kada skupimo sve te dijelove, sve to što jesmo, i kada pogledamo taj odraz u ogledalu i shvatimo koliko smo divni, božanstveni i jedinstveni. Tada smo spremni primiti ljubav.

 | Author: Zdrava Krava Foto: Zdrava Krava

Uvijek krenite od sebe, ne čekajte da vam netko drugi pokloni ljubav, pažnju ili lijepu riječ. Zašto ne biste već danas vi bili ti koji će učiniti prvi korak? Ako ne znate kako i od kuda krenuti, pokušajte od zagrljaja. Zagrljaj govori tisuće riječi i možda upravo sada postoji netko kraj vas, kome bi ovoga trenutka baš takav izraz ljubavi najbolje odgovarao.

Simbolika cvijeća - od ljubavi do požude

Ljubav je predivna energija koja iscjeljuje na svim nivoima našega postojanja, koja je potrebna svima i bez koje ova planeta ne bi mogla postojati niti opstati. Jedino ljubav možete slati svima i tako širiti svoja srca za čarobne blagoslove koji vam dolaze kao dar. Pokazujte i darujte ljubav sebi i svima oko sebe i u one dane koji nisu posebni jer što više ljubavi dajete to više ljubavi vam se vraća.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Ljubav se pojavljuje kad joj se najmanje nadamo, kad je i ne tražimo. Upustite li se u potragu za ljubavlju, nikad nećete pronaći pravog partnera, nego će vas samo obuzeti čežnja i bit ćete nesretni. Ljubav nikad nije negdje drugdje, nego je u nama. Budite spremni za ljubav kad se pojavi. Pripremite se i budite spremni njegovati ljubav. Volite pa će i drugi voljeti vas. Budite otvoreni i prihvatite ljubav.“ Louise L Hay

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.