Psiha i seks Moje emocije 12. studenoga 2018.

Karma: 12 zakona koji će ti promijeniti život

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Karma je zakon uzroka i posljedice, neraskidivi zakon svemira. Prema njoj, tvoja djela stvaraju tvoju budućnost. Razlog zbog kojeg ti sudbina nikad nije zapečaćena jer imaš slobodu odlučivanja.

Karma je pomalo apstraktan koncept za mnoge od nas, postoji mnogo zbunjujućih informacija o ovoj temi. Gandhi na vrlo jednostavan način objašnjava karmu: "Čovjek je samo proizvod svojih misli. Ono što misli, on postaje."

Ovo je 12 zakona karme koji ti mogu promijeniti život: 

Veliki zakon

Kako siješ, tako ćeš i žeti! Jednostavno objašnjenje Velikog zakona je: naše misli i akcije imaju posljedice, dobre ili loše. Ako želimo mir, ljubav, sklad i prosperitet itd. Moramo biti voljni djelovati u skladu s tim. Također, energija (misao ili djelovanje) koje stavljamo u svijet ima posljedicu, neposrednu ili ne. 

Zakon stvaranja 

Što želimo, dolazi kroz djelovanje. Život koji vidimo oko sebe stvoren je namjerama ljudi. Budući da smo jedno sa Svemirom, naše namjere određuju evoluciju stvaranja. Budući da ono čime se okružujemo, postaje dio nas, naša je odgovornost ta da naša okolina pridonosi našim željama. 

Zakon poniznosti

Odbijanjem prihvaćanja trenutnog stanja, nećeš promijeniti budućnost! Prihvaćanje je gotovo sveopća vrlina u mnogim sustavima vjerovanja. Jednostavno rečeno, prvo moramo prihvatiti sadašnje okolnosti kako bismo ih mijenjali. Umjesto usredotočenosti na negativno, trebaš se fokusirati na rješenje. 

Zakon rasta

Naš je rast iznad svih okolnosti! Jedino što možemo kontrolirati smo mi sami. Posljedice sile koja nas pokreće donijet će pozitivne ili negativne okolnosti u naš život. Prava promjena se događa samo ako se obvezujemo promijeniti ono što je u našem srcu. 

Zakon odgovornosti

Naši životi su naša djela, ništa drugo! Kada dođe do turbulencije u našem životu, često dolazi do unutarnje turbulencije. Ako želimo promijeniti svoj život, moramo promijeniti svoj um i okruženje. 

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Zakon povezanosti 

Sve je povezano! Naša prošlost, sadašnjost i budućnost su povezani. Baš zbog toga moramo promijeniti ove veze ako želimo nešto drugačije. Nijedan korak - prvi, srednji ili zadnji - nije važniji u ostvarivanju zadatka. Svi su potrebni. 

Zakon fokusa 

Nitko ne može usmjeriti fokus na više stvari odjednom. Ne možemo imati negativne misli ili radnje i očekivati da ćemo duhovno rasti ili da ćemo imati pozitivniji život. Moramo usmjeriti punu pozornost na postizanje željenog zadatka. 

Zakon darivanja 

Pokazivanjem nesebičnosti pokazujemo svoje stvarne namjere. Ovo može objasniti i izrekom 'Djela, ne riječi!'. Nesebičnost je vrlina samo ako smo prihvatili nešto drugo osim nas samih. Bez nesebične prirode, pravi duhovni rast gotovo je nemoguć.

Zakon promjene

Povijest se ponavlja dok ju ne promijenimo. Svjesna predanost promjeni jedina je metoda utjecaja na prošlost. Povijest će nastaviti nekonstruktivnim putem dok ga pozitivna energija ne usmjeri negdje drugdje. 

Zakon sadašnjeg trenutka

Sadašnjost je sve što imaš. Gledajući unatrag, besmisleno gubiš sadašnji trenutak. Stare misli i obrasci ponašanja negiraju sadašnju šansu da se unaprijedimo. 

Zakon strpljenja i nagrade

Ništa vrijedno nije stvoreno bez strpljivog uma. Žurbom se ne može brže doći do željenog razmišljanja. Nagrade se dobivaju samo strpljenjem i upornošću, ništa drugo. Nagrade nisu krajnji rezultata. Istina, trajna radost proizlazi iz znanja o tome što je potrebno učiniti u pravom trenutku kako bi nagrada bila zarađena. 

Zakon značenja i inspiracije

Krajnji rezultat nije vrijedan ako ostavlja malo ili ništa iza sebe. Energija i namjere su vitalne komponente koje određuju značenje krajnjeg rezultata. Idealno, ljubav i strast utjelovljuju motive onoga koji odluči ostaviti trajan dojam na cjelini. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.