Psiha i seks Moje emocije 25. siječnja 2019.

Kako prepoznati iskren i lažan osmijeh?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Vjerojatno si već i sama naučila prepoznati lažan i iskren osmijeh kod bliskih ljudi, a znaš li prepoznati i kod nepoznatih ljudi? I znaš li da postoji 9 tipova osmijeha?

Predstavljamo vam devet vrsta osmijeha i kako ih razumjeti, a temelje se na istraživanju Duchenne de Boulognea, francuskog neurologa koji je živio u 19. stoljeću.

Osmijeh2 Možda te zanima... Osmijeh je poželjniji od simetrije Psiha i seks

Osmijeh sa zatvorenim usnama

Ovdje se radi o poželjnom osmijehu kod političara - pokazuje da čovjek zna nešto važno za tebe, ali ne namjerava to podijeliti s tobom. Ovaj osmijeh je lako prepoznati, sličan je onima na portretima, odglumljen. Osmijeh se vidi, ali zubi ne.

Iskrivljeni osmijeh

Ovakav osmijeh otkriva da je netko zbunjen. Jedna strana usana više ide prema gore, a druga prema dolje. Ova što ide prema gore bi značila da te u budućnosti čeka nešto dobro, a ona koja ide prema dolje - da sve i nije u najboljem redu, prenosi Bright Side.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Prisilno osmjehivanje

To su oni dani kada netko nije raspoložen za osmijeh, ali situacija je takva da treba imati nasmiješeno lice. S jedne strane usne pokušavaju izgledati sretno i nasmiješeno, ali oči otkrivaju da to nije tako - u njima nema sreće niti veselja.

Iskreni osmijeh

Široki osmijeh i obrisi oko očiju otkrivaju čovjeka koji se smije od srca, iskreno, kao da najavljuje sreću svijetu oko sebe. Također, ova vrsta osmijeha je zarazna i svakoga čini sretnim.

Podsmijeh

To je osmijeh koji djeluje podrugljivo i pomalo izvještačeno. Usne su lagano zaobljene uglovima prema gore, a u očima se očitava neka vrsta neprijateljstva i mržnje. Ovakav osmijeh se odmah prepoznaje, a često krasi lica narcisoidnih tipova ljudi.

Samodopadni osmijeh

Usne su čvrsto stisnute, a jedan ugao je malo povišen u odnosu na drugi. Ovo je vrlo složen osmijeh za dešifriranje. Ovisno o dobi i osobi, može biti znak arogancije ili zadovoljstva, ali i koketiranja.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Osmijeh otvorenih usana

Ova vrsta osmijeha je odlična za fotografiranje ili selfije, ali može djelovati zbilja loše ako se stalno koristi. Inače, takva vrsta osmijeha djeluje kao da je netko preplavljen srećom, a možda nije nego samo želi tako izgledati.

Koketni osmijeh

Ova vrsta osmijeha je vrlo slična onome kod samozadovoljnih ljudi, s razlikom što osoba koja koketira - gricka ili oblizuje usne. To je nevjerojatno tajanstveno, seksi i privlačno. Taj čovjek naprosto blista pa osmijeh izgleda još atraktivnije.

Pan Am osmijeh

Ovaj tip osmijeha je najlažniji od svih, a dobio je naziv po stjuardesama Pan Ama koje ga nisu skidale s lica. Usnice su lagano otvorene, kao da se pokušavaju osmjehnuti, no oči su bezizražajne i stroge. Nema emocija.

Ako ti je blokirana srčana čakra, ne možeš izraziti osjećaje smijehom!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.