Psiha i seks 01. ožujka 2010.

Kako preboljeti prekid?

Svadja_Prekid_Veze
Treba iz negativnog iskustva izvlačiti pouke koje će tebe kao osobu oplemeniti
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Iako prekid gotovo nikad nije lak posao, postoje trikovi koji će ti pomoći da prođe što bezbolnije. Posjet frizeru, članarina u teretani, tečaj portugalskog, nove traperice ili preuređenje stana su sjajna rješenja za sve one kojima je netko slomio srce

Ako su te ostavili jednom, ne znači da nitko više neće izlaziti s tobom, osim ako se ne zaključaš u stanu i odbiješ otvarati vrata bilo kome osim dostavljaču pizze. No, moguće je da ćeš se neko vrijeme osjećati kao da si osuđen na samoću. Uz pomoć naših savjeta brzo ćeš se osloboditi tog osjećaja i ponovno se uključiti u ljubavno natjecanje.

U prvih deset-petnaest dana nakon raskida poduzmi sve da si ublažiš bol. Svatko ima pravo na predah za iscjeljivanje rana. Malo ćeš se prejedati, malo opijati, puno družiti s prijateljima i zajedno s njima ismijavati svog bivšeg/bivšu. Ako te pitaju, ne moraš priznati da si ostavljen – slobodno reci da je odluka bila obostrana.

Nemoj se osjećati krivim zbog plakanja i ne uzimaj se za ozbiljno kad se budeš zavjetovao da "više nikad nećeš ni s kime hodati."

Bez kontakta!

Prekini sve spone. Iako ćeš višekratno priželjkivati nazvati svog bivšeg da bi si "dala drugu priliku", da jedno drugome vratite posuđene stvari, ili da umjesto ljubavnika postanete prijatelji, nemoj se baviti svojim bivšim. Kao i kad se odvikavaš od pušenja, najbolja je potpuna apstinencija.

Da ti prekid padne lakše, prisjeti se svih najgorih osobina i postupaka bivšeg partnera. Ne razmišljaj o njegovim vrlinama, ako ih uopće ima, i svojim greškama, ako si ih uopće napravila.

Želiš znati da li on još uvijek ima osjećaja prema tebi? Prati njegov govor tijela...

Možeš li si priuštiti, odi u shopping. To je nadaleko poznati antidepresiv, pod uvjetom da ne napraviš prevelik račun.

Savjeti za slomljeno srce

Kad si se malo oporavila, počni izgrađivati svoj život iznova. Očisti bicikl ili role, preuredi sobu, upiši se na tečaj portugalskog ili započni pisati svoj vlastiti blog.

Kreni u teretanu, posjeti frizera, napravi novu frizuru i postani još ljepša no što si bila dok si hodala s njim.

Zatrpaš li se aktivnostima, manje ćeš razmišljati o bolnom raskidu, a usput ćeš napredovati na području na kojemu ćeš djelovati.

Kako vrijeme bude odmicalo, postajat ćeš spremnija za novu ljubav pa ćeš sve češće izlaziti "u lov".

Ako nemaš živaca za udvaranje uživo, posegni isprva za internetskim servisima za upoznavanje i društvenim mrežama.

Čak i ako ne misliš ozbiljno, obradovat će te poruke i e-mailovi s komplimentima neznanaca.

Čim osjetiš radost zbog kontakta s nekim drugim, znat ćeš da tvoj prekid nije bio kraj, već novi početak. I da je tvoj bivši bio samo stepenica na tvojem putu prema nekome s kime će ti biti bolje.

Nakon prekida napiši ljubavni životopis i u svoj život privuci pravu osobu za sebe...

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.