Psiha i seks Moje emocije 15. veljače 2017.

Kad si "u banani", najgore je sjediti doma: Pokreni energiju u sebi i riješi se crnih misli!

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Svi ponekad imamo loš dan i to je potpuno normalno. Možda se nisi naspavala ili si pod utjecajem vremenskih prilika, a nekad ni ne znaš razlog zbog kojeg si loše volje. Ne možeš uvijek utjecati na to kada će te uhvatiti takvo raspoloženje, ali to ne znači da mu se ne možeš oduprijeti.

Koncentriraj se na pozitivne stvari

Što prije odlučiš manje prigovarati zbog stvari koje ti smetaju ili te muče i više se posvetiti pozitivnoj strani života, to ćeš se prije bolje osjećati. Bilo da te muče sitnice ili prolaziš kroz zbilja teško životno razdoblje, uvijek postoji nešto čemu se možeš veseliti, nešto na čemu možeš biti zahvalna.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Ako ti nije ni do čega, uzmi dan predaha. Dovrši čitati onu knjigu koju si kupila još prije nekoliko mjeseci, provedi cijeli dan sa svojim kućnim ljubimcem ili odi na neko mirno mjesto koje te opušta i razbistri misli.

Kada ti se dogodi nagli prekid, ne doživljavaj to kao kraj svijeta. Radije razmisli o tome kako je gospodin Pogrešni sada oslobodio mjesto za gospodina Pravog. Ne zaboravi sve ostale ljude oko sebe, koji te vole i cijene. Odvoji vremena za njih, pokaži im da su ti važni.

4 besplatna načina da si popraviš raspoloženje

Upravo u najtežim trenutcima je dobro prisjetiti se da nije sve tako crno i koncentrirati pažnju na stvari i osobe koje te raduju.

Pokreni se

Kad si "u banani", najgore je sjediti doma i ne raditi apsolutno ništa. Zato se pokreni, prošetaj, odi u teretanu, trči u parku... Radi bilo što, samo radi nešto.

Sigurno znaš i sama da je u teškim trenutcima najgore ostati sama sa svojim mislima. Zbog toga je važno okupirati se nečim, bilo tjelovježbom, bilo kavom s prijateljicama.Pokreni energiju u sebi.

6 koraka za sretniji život

Budi dobra prema samoj sebi

Većinu vremena, pojedinac je sam svoj najveći kritičar. Lako oprostimo tuđe mane i pogreške, a sebi predbacujemo čak i sitnice. Pokušaj to promijeniti.

Budi sama sebi najbolja prijateljica. Što god se dogodilo, važno je da imaš sebe na svojoj strani. Dok god je tako, možeš se nositi sa svime što ti život priredi.

Prijateljstvo | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock Prijateljstvo je jedan od najboljih darova koje možeš imati

Budi zahvalna

Lako je proklinjati sudbinu jer ti nije dala ovo ili ono, ali zapitaj se kada si zadnji put osjetila zahvalnost zbog svega što imaš? Zbog svih članova obitelji, prijatelja, kućnih ljubimaca, partnera, posla, talenata...?

Dobro je s vremena na vrijeme se podsjetiti da imaš na čemu biti zahvalna. I ne samo to, slavi svoj trud, svoje uspjehe. Kad bi zastala da pobrojiš sve dobro u svom životu, vidjela bi da je brojnije od lošeg.

Ne zaboravi sanjati

Ne kaže se uzalud da ako možeš sanjati o nečemu, onda to možeš i ostvariti. Snovi ti pomažu da razviješ kreativnost, osmisliš nove planove, obogatiš ciljeve koje stavljaš pred sebe. Opusti se i dopusti da misli same kolaju. Možda se ugodno iznenadiš kad vidiš što ti sve može pasti na pamet.

Kako pretvoriti loš dan u dobar?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.