Psiha i seks Moje emocije 10. travnja 2019.

Jupiter započinje svoj retrogradni hod: Kako će to utjecati na tebe

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U srijedu 10. travnja Jupiter se kreće retrogradno u Strijelcu, a završava ga 11. kolovoza ove godine. To znači da ćeš biti raspoložena za akciju i rizik. Retrogradni Jupiter utječe na sve znakove, ali njegov utjecaj najviše će osjetiti Strijelci, Blizanci i Ribe.

Čak i ako se ne zanimaš posebno za astrologiju, vjerojatno si od nekoga čula za retrogradni Merkur i cijelu paniku koju su oko toga digli inače normalni ljudi. Budući da retrogradni Merkur privlači toliko pozornosti (zbog svog teškog utjecaja), možda ne znaš da su i svi drugi planeti u nekom trenutku retrogradni - i da svaki od njih ima posebno značenje.

Sljedeći je retrogradni Jupiter, a to se događa 10. travnja. Astrologinja Donna Page za Women's Health je objasnila što znači retrogradni Jupiter. "U astronomiji riječ 'retrogradno' znači da se nešto kreće unatrag. U astrologiji, kada planeti idu retrogradno, područja kojima vladaju ti planeti postaju izraženija. Jupiter inspirira ljude da rastu i preuzmu rizik, tako da u ovom periodu možeš osjetiti da imaš više snage i potencijala nego inače", tumači Page.

Retrogradni Jupiter podsjeća na nezavršene poslove, neraščišćene račune i pomaže da iz prošlosti izvučemo samo ono što bi moglo pozitivno uticati na sadašnjost i budućnost. U ovom razdoblju treba prihvatiti nove mogućnosti jer retrogradni Jupiter pomaže da konačno uzmeš ono što ti pripada,. Međutim veliki ego ponekad može biti prepreka da ostvariš ono što želiš, a u tu zamku najlakše upadaju Ovnovi, Lavovi i Škorpioni.

Kako će se retrogradni Jupiter općenito odraziti na svih 12 znakova?

"Uglavnom će se gotovo pa svi osjećati dobro i biti zadovoljni svojim životima. Za one koji žele novi posao sada je vrijeme da podnesu molbu za njega, oni koji se nikako nisu mogli odvažiti da probaju novi recept neka to učine, a zaljubljeni neka pozovu konačno simpatiju na sastanak", kaže Page.

Možda te zanima... Horoskop za travanj za svih 12 znakova Psiha i seks

Astrologinja tvrdi i da će svatko u ovom razdoblju moći sagledati sebe kroz širu sliku, zapitati se što želi i kako bi to mogli postići te kako postati najbolja verzija sebe.

Istovremeno, Venera je na istom stupnju kao i Neptun, što će u ljudima pobuditi sanjivost i romantiku. To ćeš prepoznati po zaboravljenim ključevima i sličnim slučajevima koji će prizivati svijesti.

Možda te zanima... Zavođenje i horoskop: Provjeri koje znakove očekuje najviše ljubavnih uzbuđenja Psiha i seks

Retrogradni Jupiter potaknut će te da napraviš stvari zbog kojih si prije osjećala nervozu. I dok je dobro i pozitivno u životu raditi ono što želiš ipak nemoj zanemariti potrebe i savjete drugih ljudi koji te okružuju. Znači, ako ti prijatelji i obitelj kažu da je tvoj plan za preseljenje na Tenerife gdje planiraš otvoriti bar na plaži malo pretjeran jer nemaš nikakvog iskustva u tom poslu, uzmi to u obzir. Mnogi će nastojati naći ravnotežu, a retrogradni Jupiter bi u svakom slučaju mogao imati pozitivan utjecaj na budućnost.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.