Psiha i seks Moje emocije 12. ožujka 2019.

Jedna jedina izjava koja može uništiti i najbolje prijateljstvo

Prijateljiceeee
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Riječ je o izrazu koji zasigurno vrlo često koristiš, a u današnje vrijeme je postao toliko uobičajan da često ni ne razmišljamo o njegovom pravom značenju.

Naime, koliko puta si izjavila kako nemaš vremena te tako odgodila kavu s prijateljicom, druženje sa starim društvom pa čak i obilježavanje neke obljetnice. Pogledaj poruke na svom mobitelu, mailu i Facebook te se uvjeri koliko često si napisala da si u gužvi i ne stigneš na dogovoreni susret. Provjeri koliko puta si napisala "Ne stignem ovaj tjedan, u gužvi sam, dogovorit ćemo se za sljedeći" i razmisli jesi li stvarno uspjela dogovoriti druženje s tom osobom. Stvarno bi se trebala zapitati ako si u daljnjoj komunikaciji s istom osobom napisala sljedeće: "Žao mi je što se nisam javila, bila sam stvarno zauzeta".

Možda te zanima... Dva tipa prijatelja koja ti redovito kvare raspoloženje Psiha i seks

Koliko je važno odvojiti dio slobodnog vremena za prijatelje?

U današnje vrijeme su svi u gužvi, naročito ako rade. Važno je znati odvojiti dio privatnog života i slobodno vrijeme posvetiti prijateljima koji su ti dragi te osobama za koje znaš da će biti uz tebe kad ih zatrebaš. Druga osoba također mora imati razumijevanja prema tebi, tvom radnom vremenu i drugim obvezama, a isto tako ti moraš imati razumijevanja prema njoj te joj posvetiti svoje dragocjeno vrijeme bez obzira na "gužvu" u kojoj se nalaziš.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Naravno da to od tebe ne zahtijeva da svaki dan odeš na kavu s prijateljicom ili da svaki vikend provedeš s njom. Ipak, bilo bi lijepo da je se sjetiš koji dan u tjednu i pozoveš je na druženje te isto tako ne odbijaš svaki poziv za kino, šetnju ili drugi oblik druženja. Nažalost, tvoje neprestano ponavljanje kako si zauzeta može kod tebi drage osobe stvoriti negativan predznak te će tvoja prijateljica u tom slučaju pomisliti da ti više nije draga i da ti nije lijepo družiti se s njom.

Thinkstockphotos-89793664 Možda te zanima... 4 načina kako učvrstiti prijateljstvo Psiha i seks

Uz sve manje druženja, javlja se i emotivna udaljenost

Uostalom, tvoje izjave "Stvarno sam zauzeta"  mogu stvoriti dojam kako ti je prijateljica na dnu prioriteta. To je u redu ako zbog posla moraš duže ostajati na radnom mjestu, imaš malu djecu ili u najgorem slučaju ozbiljne privatne ili obiteljske probleme. Ako su to razlozi tvoje zauzetosti, tvoja prijateljica bi trebala znati za njih jer si ih ranije spomenula. Ako se već duže vrijeme ne viđaš s prijateljicom, moguće je da ste se udaljile te ona nije ni upoznata s problemima u tvom životu. Takvo prijateljstvo je vrlo teško ponovno oživiti, a samim time međusobno nerazumijevanje je još veće.

Stvari za koje ne moraš reći ''Oprosti''.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.