Psiha i seks 15. travnja 2016.

4 načina kako učvrstiti prijateljstvo

Thinkstockphotos-89793664
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Sudeći prema rezultatima novih istraživanja, samo četvrtina ispitanika zadovoljna je prijateljstvima koje je stvorila, dok gotovo dvije trećine ispitanika nije sigurno u svoje bliske prijatelje. Ovo istraživanje zapravo je pokazalo da većina ljudi ne teži tome da poveća broj poznanika i prijatelja već da s onima s kojima je već u kontaktu produbi vezu. Dakle, što trebate učiniti ako želiš učvrstiti svoja prijateljstva

Tajna je u malim stvarima

  • Povjeri se - podijeli s prijateljem nešto čega se sramiš ili što te muči. Time ćeš pokazati prijatelju da mu vjeruješ i da su ti potrebni njegova podrška i savjet.
  • Redovito se viđaj s prijateljima - nalazi se s najužim krugom prijateljica, jednom ili dva puta tjedno. Tako ćeš stvoriti ugodnu naviku koja će potaknuti zbližavanje i stvoriti osjećaj sigurnosti i povjerenja.
  • Učvrsti svoj odnos - podigni prijateljstvo na višu razinu tako što ćeš učiniti neku gestu većeg povjerenja ili naklonosti. Na primjer, daj najboljoj prijateljici ključ od svog stana.
  • Čini male stvari - ako je tvoja prijateljica suočena s problemom ili krizom koja narušava njezin svakodnevni život, saslušajte je, posavjetuj je i predloži joj da umjesto nje obaviš neke obveze – da joj pričuvaš djecu ili pripremiš obrok.

Pročitaj koje dvije navike uništavaju prijateljstvo.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.