Psiha i seks 24. lipnja 2011.

'Iz igre s djecom nastaju velike stvari'

Karmela-Noa
1/5
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

TV-voditeljica i bivša kandidatkinja naše akcije ''Mršavimo zajedno'' Karmela Vukov Colić uz pomoć svog sina Noe napisala je knjigu za djecu ''Noine priče'', a sav prihod od prodaje knjiga donirat će se udrugama koje skrbe za djecu

11 pripovijetki s mnoštvom dječjih ilustracija

Karmela Vukov Colić zajedno sa svojim sinom Noom izdala je knjigu za djecu ''Noine priče''.  Karmelin sin Noa je većinu priča izmaštao, pa ih je Karmela oblikovala u tekst, a ilustracije u knjizi su nacrtali Noini prijatelji iz vrtića. Sav prihod od knjige donira se udruzi "Dora" za djecu slabijeg imovinskog statusa.

'Noa je jednom, na putu s Tabora, u samoborskom gorju vidio Brdograd. Ja sam mu rekla da je to super ime za grad iz bajke i - to je bio početak Legende o gradu i Zmaju.

Kako skoro svi Noini prijatelji iz vrtića na jesen kreću u školu (Noa ne ide još u školu jer ima 5 i pol godina), zamislili smo da oni budu likovi u pričama i da im to darujemo za rastanak. Međutim, ideja je nadrasla nas same: tete u vrtiću su priče čitale djeci, ona su crtala motive iz priča... Pa je nastala "ozbiljna" zbirka - 11 pripovijetki na 140 stranica s mnoštvom dječjih ilustracija', priča Karmela.

Dar od djece djeci

'Išli smo još i dalje, pa smo odlučili sav prihod od knjige donirati udrugama koje skrbe za djecu, tako da to bude pravi dar djece djeci. Na promociji su bili članovi humanitarne udruge Dora koja školuje siromašnu djecu i samo smo tog dana skupili nekoliko tisuća kuna za njih.

Svi smo uživali u stvaranju knjige: Noa koji je većinu priča izmaštao (neke sam mu ja pričala prije spavanja), ja koja sam ih uobličavala u tekst, djeca koja su crtala, a - vjerujem - uživat će i čitatelji. Noina najdraža priča je, naravno, Legenda o gradu i Zmaju, a ja volim Koraljare...

Iz igre nastaju velike stvari

Karmela smatra kako je važno da roditelji od malih nogu potiču kreativnost kod svoje djece.

'Važno je da osluškujemo svoje dijete i da ga usmjeravamo i podupiremo. Onda i iz igre (kakva je na početku bila naša) mogu nastati velike stvari'.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.