Psiha i seks Seks i veze 06. veljače 2018.

Istraživanje: Visoki muškarci i niske žene idealan su par

Foto: shutterstock Ljubav ima pet faza
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Mnogi muškarci niskog rasta pate, osim zbog praktičnih razloga kao što je dohvaćanje stvari s visokih polica i radi toga što brojne žene jednostavno preferiraju one visokog rasta. I kao da to već nije dovoljno, novo istraživanje je pokazalo da visoki muškarci i niske žene imaju najbolje brakove. Iako zvuči čudno da visina može utjecati na kvalitetu odnose, evo kako to znanstvenici argumentiraju.

U istraživanju je sudjelovalo osam tisuća ispitanika i na tom uzorku je pokazano da što je veća razlika u visini bila između muškarca i žena to je i zadovoljstvo žena u braku bilo veće. Međutim, to pravilo vrijedi samo za parove čiji brak traje 18 godina. Nakon isteka tog vremenskog perioda, kako se pokazalo razlika u visini prestaje biti važna.

Možda te zanima... Kakve veze ima tvoja visina s gubitkom kose? Ljepota i relax Možda te zanima... Koliko dugo su sretni parovi u vezi prije braka? Psiha i seks

Jedan od glavnih razloga zbog kojeg se visoki muškarci smatraju privlačnijim od nižih je što visoki muškarci imaju više samopouzdanja i radi toga izgledaju privlačnije. Osim toga, poslodavci smatraju da su viši muškarci pouzdaniji i vještiji te da će im radi tih svojih osobina zaraditi više novca. Naravno da su žene zadovoljnije uz muškarce koji više zarađuju te osim toga mogu nositi i više pete bez grižnje savjesti.  

Shakirau | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Sve su to razlozi utemeljeni na evoluciji kada su žene bile privučene najsnažnijim i najvišim muškarcem u skupini jer su takvi mogli priskrbiti najviše hrane i ulijevali su sigurnost. Ali, sada oni koji sjede iza računala priskrbljuju najviše pa i nije toliko važna koliko su visoki. Srećom po Toma Cruisea i ostale niske muškarce da su se vremena promijenila pa visina nije najvažnije mjerilo nečije muževnosti.

8 navika izuzetno seksualnih parova
 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.