Psiha i seks Seks i veze 17. ožujka 2019.

Koliko dugo su sretni parovi u vezi prije braka?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nakon koliko mjeseci "hodanja" je pravo vrijeme da ti i tvoj partner počnete živjeti zajedno? Studija nazvana Pair Project rađena na uzorku od 168 parova u razdoblju od 14 godina pokazala je da su najsretniji oni parovi koji su počeli zajedno živjeti nakon 25 mjeseci veze.

Novija studija rađena na uzorku 633 visokoobrazovane žene pokazala je da su one žene koje imaju uspješne brakove prije vjenčanja bile s partnernom u prosjeku tri i pol godine. Dulje "hodanje" prije vjenčanja je dobro jer par ima priliku proći kroz sukobe oko uređenja kuće do odluke kod čiih će roditelja provoditi praznike. Uspješna komunikacija pomoću koje se prevladavaju konfliktne situacije temelj su za dugu i sretnu vezu. Ali to treba uzeti s rezervom budući da su istraživanja rađena na malom uzorku ispitanika. Osim toga prvo istraživnje je rađeno osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća kada su ljudi općenito ulazili u brak mlađi.

Stoga je teško odrediti nakon koliko vremena provedenog u vezi je pravo vrijeme za brak. Od vremena puno je važnije za uspješan brak da tijekom veze naučite na obostrano zadovoljstvo prevladavati teške situacije. Nužno je da prije braka riješite važna pitanja koja se odnose na djecu, religiju, kućne ljubimce, stil života, a najvažnije je osjećate li se sretno dok ste zajedno. Jer svatko od nas ako ne poznaje osobno onda je bar čuo za parove koji su bili u vezi samo dva mjeseca prije braka i danas žive sretno zajedno te za one koji su hodali cijelu vječnost i na kraju se ipak rastali.
 

Pouzdani znakovi da te odabranik tvog srca zapravo ne želi

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.