Psiha i seks Seks i veze 28. lipnja 2016.

Iako su muški i ženski motivi za flert različiti, krajnji cilj je isti

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Vremena se mijenjaju, a s njima i način na koji se muškarci udvaraju, a žene im uzvraćaju. Evo na što treba obratiti pažnju kako bi flert bio uspješan i ugodan za oba sudionika.

Pet taktika za uspješan flert

  • Dodirni ga spontano - blago dodirni njegovo rame jer iako to djeluje nebitno, teško da postoji muškarac koji neće osjetiti iskru kad to napraviš. Muškarci upijaju svu žensku pažnju, bez obzira kako mu je pokazuješ.
  • Nahrani njegov ego - za razliku od žena, muškarcima uopće ne smeta kad netko procjenjuje njihov fizički izgled. Reci mu da ima široka ramena i on će se rastopiti od sreće. Generalno pravilo, ako on spomene neki dio svog tijela više puta primjerice da  njegovoj obitelji svi imaju plave oči, reci nešto pohvalno o tome. Ne zaboravi, muškarci su tašti i željni komplimenata.
  • Našali se na svoj račun - spremnost da se našališ na svoj račun smatra se odlikom sigurnih ljudi. Zato, ispričaj mu neki smiješan detalj iz svoje prošlosti ili prokomentiraj neku situaciju sa sastanka na duhovit način. To uvijek pali!
  • Zadrži za sebe neke pikanterije o njemu - ako si od prijateljice ili preko Facebooka saznala da je napravio tetovažu (ili piercing) na određenim dijelovima tijela koji nisu izloženi pogledu ili neku drugu pikanteriju iz njegovog privatnog života, koliko god da te to kopka i želiš saznati sve detalje, strpi se dok se bolje ne upoznate.
  • Ne ponašaj se ukočeno - kako će muškarac s kojim si izašla spoznati tvoju pravu prirodu, uključujući pomalo ekscentričan smisao za humor, ako tijekom cijele večeri imaš isti izraz lica na sve što ti kaže. Većina muškaraca će, zbog takvog ponašanja, pomisliti da se nešto neugodno krije iza te tvoje fasade. Dakle, učini nešto krajnje spontano, što osjećaš u trenutku i budi uvjerena da će ga to oboriti s nogu i da nikad neće zaboraviti izlazak s tobom.

Muškarci i žene imaju različite ciljeve zbog kojih se upuštaju u flert

Za muškarce je krajnji cilj flerta seks, dok ga žene doživljavaju kao bezazlenu zabavu, bez obaveznog završetka u krevetu. U svom sebičnom nastojanju da osvoji ženu, muškarac će ignorirati osnovna pravila flerta kako bi skratio put do cilja. Ova definicija neodoljivo podsjeća na priče o pećinskom čovjeku koji bez upozorenja prebacuje ženu preko ramena i odnosi je u pećinu (toljaga nije obavezna!). S druge strane, žene doživljavaju flert kao oblik provjere potencijalnog partnera, bez ugrožavanja njegovog dostojanstva i osobnih vrijednosti.

Utvrđeno je da kod muškaraca flert imitira oštećenje mozga. Limbički sustav, koji reagira na informaciju: “Ova žena je privlačna”, previše stimulira neokorteks. Zbog toga muškarci, bar nakratko, potpuno gube kontrolu. Dakle, žene koriste flert da bi privukle pažnju, a muškarci da bi inicirali seks. Naočigled zamršeno klupko muško-ženskih odnosa i različitih ciljeva zapravo je ono što nas, najčešće, vodi prema zajedničkom cilju – ljubavi.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.