Psiha i seks 09. lipnja 2010.

Feng Shui u spavaćoj sobi

Soba
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

 Spavaća soba trebala bi biti oaza mira i intime koju ćeš koristiti samo za spavanje. Prema tome, odustani od ideje da dio sobe iskoristiš kao mjesto za rad, za vježbanje ili pak kao spremište s hrpom nagomilanih stvari. Saznaj što je još prema Feng Shuiju bitno da bi ti spavaća soba bila zaista najbolje mjesto za odmor i prikupljanje energije za novi dan  

U stanu ili kući spavaća soba trebala bi biti mjesto gdje se možeš odmoriti i obnoviti energiju. Prema izračunima tjedno provedemo 50 do 60 sati u spavaćoj sobi, što je gotovo 20 sati više od vremena provedenog na radnom mjestu. Spavaća soba je dakle prostor u kojem provodimo najviše vremena i zato je važno da ima dobar feng shui koji omogućuje protok energija koje nas podržavaju te pozitivno utječu na nas.

Za početak je važno jasno odrediti funkciju sobe. Spavaća soba bi trebala biti oaza mira i intime s namjerom korištenja samo za spavanje. Prema tome, odustani od ideje da dio sobe iskoristiš kao mjesto za rad. Također ju nemoj pretvoriti u fitness dvoranu sa spravama za vježbanje ili pak u spremište s hrpom starih nagomilanih stvari. Ako preko dana unosiš radnu i aktivnu energiju u sobu gdje spavaš, teško ćeš prebaciti mozak iz aktivnog u stanje odmaranja.

Prevelika buka također loše utječe. Televiziji nije mjesto u spavaćoj sobi jer ometa energiju smirenosti i mogućnosti kontemplacije.

Sobe nepravilnog oblika, preuske sobe ili sobe s krevetom koji je direktno nasuprot sanitarija imaju negativnu feng shui energiju. Spavaća soba treba biti prostorna i prozračna, bez natrpanih regala i polica. Preko dana je dobro da u nju ulazi dosta svjetla, dok po noći mora postojati mogućnost da ne ulazi previše umjetnog svjetla iz vana.


Kamo smjestiti krevet?

Svaki stan ili kuća ima sektore koji su povoljniji za spavanje od drugih, također svaka osoba ima 4 smjera koja su energetski dobra za spavanje s glavom okrenutom prema njima, što treba izračunati.

Položaj kreveta u sobi ima veliko značenje. Važno je da je dio kreveta gdje leži glava uvijek uz zid ili neku vertikalnu površinu koja nam omogućuje energetski oslonac i zaštitu. Nemoj spavati u sredini sobe, ni s glavom prema vratima ili direktno ispod prozora.

Nije preporučljivo spavati ispod drvenih greda ili nečeg što strši is stropa, pogotovo na dijelovima koji su iznad glave. Kod mansardnih prostora glava definitivno ne bi smjela biti ispod djela koji se spušta prema dolje. Spušteni strop znači stisnutu energiju koja dobiva negativan predznak.

Ogledalu nije mjesto u spavaćoj sobi

Ogledala ili reflektivne površine u spavaćoj sobi mogu uzrokovati nemiran san i poteškoće sa spavanjem. Najbolje je maknuti sva ogledala iz spavaće sobe i nikako nije preporučljivo imati ogledalo koje je okrenuto prema tvom tijelu dok spavaš. Ako ga ne možeš maknuti jer je dio namještaja, onda ga pokrij plahtom za vrijeme spavanja.

Ako si samac i već duže vrijeme pokušavaš naći partnera, nije dobro da ti je krevet po izduženoj strani pritisnut uz zid. Dobro je da spavaš u velikom krevetu koji je s obje duže strane odvojen od zida.

U spavaćoj sobi treba svakako stvoriti udobnu atmosferu s toplim bojama, neoštrim predmetima, mekanim materijalima, ugodnim svjetlom i nježnim mirisima, kako bi se naša čula mogla opustiti u osjećaju udobnosti i uroniti u sladak san.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.