Psiha i seks 22. prosinca 2011.

Feng Shui prognoza: što donosi 2012?

Pasica_Aleksandra_Nova
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kraj godine i Božić je posebno magično vrijeme, zbližava ljude i u našoj kulturi to je vrijeme kad se ispunjavaju želje. Od svega što je staro i prošlo nauči lekciju, zadrži esenciju mudrosti i postavi sljedeći kamen svog temelja na kojem ćeš nastaviti graditi

Sjemenka novog života

Jedna od glavnih osobina života je da se stalno mijenja, ali pri tome prati cikluse. Biti u skladu s ritmom prirode omogućuje nam da primamo energetsku podršku za svaki dio ciklusa. Bliži se kraj godine, vrijeme kad pregledavamo svoja postignuća i radimo nove planove za razdoblje ispred sebe.

Zimski solisticij (21. prosinac) kad je dan najkraći u godini, a noć najduža, označava trenutak krajnosti gdje yin (tama i hladnoća) postiže svoj maksimum i preokreće se u yang (svjetlost i toplina) koji polako počinje dobivati na snazi.

Energija yanga počinje rasti, a energija yina se smanjuje. Prvi dan zime tako već nosi u sebi sjemenku novog života, proljeća. Kinezi stoga slave zimski solisticij, oblače novu odjeću i okuplja se obitelj - tako pozdravljaju dolazak novoga koje je tek u zamecima. Tada nacrtaju 81 cvijet bez boje i dan po dan bojaju po jedan cvijet u crveno.

Očekuje te daljnji rast i razvoj

Kako između zimskog solisticija i prvog dana proljeća ima 81 dan, na ovaj način u Kini bilježe rast yanga koji na proljetno jednakonoćje postiže ravnotežu sa yinom i sutradan počinje prevladavati. Kineska godina koja dolazi 2012. je godina Vodenog Zmaja.

Zmaj u kineskom razmišljanju opisuje cara i carstvo ili ogromnu planinu, koja ima šume, potoke i također je bogata rudama.

Vodeni Zmaj označava rast i razvoj, stvaranje novoga, a iduća godina će biti energetski puno pozitivnija od prošlih nekoliko godina. Zato je kraj ove godine još više prigodan za zaključke, slavlje, pa onda kontemplaciju i zacrtavanje novih ciljeva.

Kraj godine s Božićem je posebno magično vrijeme, zbližava ljude i u našoj kulturi to je vrijeme kad se ispunjavaju želje.

Život je tvoj učitelj

Od svega što je staro i prošlo treba naučiti lekciju, zadržati esenciju mudrosti,postaviti sljedeći kamen svog temelja na kojem ćeš nastaviti graditi. Učenje često podrazumijeva i samo prepoznavanje rezultata koje smo postigli i osobnu inventuru osjećaja. Kraj godine je vrijeme za upravo to, na taj način se oslobađa mjesto za novo i za iduću etapu rasta.

Također je važno osjetiti zahvalnost za sve što smo doživjeli, sve što nam se pružalo i sve što smo završili - time je naš odnos prema životu konstruktivan i već svojim mislima gradimo, a ne rušimo svakodnevno stvaralaštvo.

Kraj godine 2011. je posebno zanimljiv i po tome što se zaključava Majanski kalendar, što neki opisuju kao kraj svijeta. Gledano kroz zapadnu astrologiju ovih dana (prema nekim izračunima), baš točno na zimski solisticij, zvijezda Regulus koja utječe na našu kolektivnu svijest, zvijezda koja je povezana vladarstvom i arhetipovima vezanim za autoritet, nakon 2160 godina iz znaka Lava ulazi u znak Djevicu.

Što je, ako ni ne gledamo ostale osobine, pomak iz životinskog znaka u ljudski znak što svakako označava ogroman rast u svijesti čovječanstva. Takozvani kraj svijeta zapravo znači kraj razdoblja kad je vladala određena svijest i početak razdoblja nove kolektivne svijesti.

Otvori svoje srce!

Lav označava vrijednosti poput moći, slave, novca, luksuza, materijalizma, egoizma, agresije i muškog principa, dok Djevica daje prednost snazi prirode, snazi majke zemlje, zdravlju, čovjeku i njegovim sposobnostima, ženskom principu, brizi za ljude i za sve što je živo, a ne za stvari i materijalno.

Kapitalizam gubi na snazi i zato sve vijesti koje su zastrašujuće pune našu svakodnevicu. No, vrijeme ispred nas je vrijeme snage srca i unutarnjeg blagostanja, a ne više glave, racionalnog uma i zbrajanja činjenica.

Zato, dragi čitatelju, otvori srce u vrijeme ovih blagdana, odvoji što više vremena za druženje s ljudima koje voliš, iskaži zahvalnost, strpljenje, razumijevanje, prihvaćanje i davanje. Pronađi sreću i zadovoljstvo u malim stvarima, kako bi se otvorio za rast blagostanja duha i tijela u budućnosti koja se uvijek stvara samo sada, u ovom trenu, i dan za danom oboji 81 dan sa najljepšim bojama života.

 • Važna obavijest
  Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Default avatar -
   shalala

   Hvala na lijepim riječima i percepciji katastrofa. :) Svima, svako dobro u nadolazećim blagdanima!

  Komentiraj, znaš da želiš!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.