Psiha i seks Moje emocije 01. srpnja 2016.

Evo kako da tvoj partner konačno čuje što mu želiš reći

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako ti se čini da do tvog partnera nikad ne dopire ono što mu želiš reći. Ova metoda obraćanja, koju preporučuju bračni savjetnici, možda će se u početku činiti čudnom , ali zajamčeno djeluje. Već danas isprobaj djeluje li.

Pravila bračnog dijaloga

  • Ona: Prvo reci partneru da želiš razgovarati s njim. Obustavite posao koji si započela i pogledajte ga ravno u oči. Iskaži ono što osjećaš koristeći se zamjenicom ”Ja”. Primjerice: ”Ja osjećam, vjerujem, mislim...” Ovako ćeš izraziti svoja emotivna iskustva, a ne osuditi partnera zbog nečega u čemu griješi, naprimjer : ”Ljuta sam jer se nisi posavjetovao sa mnom prije nego što si kaznio našu kćer."
  • On: Bez prekidanja, osuđivanja ili kritiziranja, reci..”Ono što si htjela reći je...”, a potom ponovi ono što ti je rekla supruga.Bez parafraziranja, jer tako riskiraš da nešto izostaviš ili pogrešno protumačiš.
  • Ona: Ako je tvoj suprug nešto, ipak, izostavio od onoga što si mu rekla – ponovi izjavu. Traži od njega da je ponavlja sve dok to ne napravi precizno.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.