Psiha i seks Moje emocije 31. listopada 2018.

Devet pokazatelja da je tvoja veza karmička

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Tko bar jednom u životu nije bio u bolnoj i jedva podnošljivoj ljubavnoj situaciji. Situaciji u kojoj čovjek sam sebi postavlja pitanja zašto je na početku zaljubljenosti postojao čarobni osjećaj suđenosti, neodoljive privlačnosti kada se činilo kao i da se nebo trudilo da vas dvoje budete zajedno.

Bilo je to spajanja dvije srodne duše, a sad kao da ti netko vadi srce, najradije bi pobjegao, patiš i pitaš se što uopće radiš u ovoj priči. "Postoje takozvane karmičke ljubavi, odnosno veze gdje se dvije osobe susretnu da bi odradile karmički dug. Često se najprivlačnije veze temelje na ljubavnim odnosima iz prošlih života, u kojima su bili prisutni mržnja, bol, pa čak i nasilje. Time što se u ovom životu opet sretnemo dobivamo mogućnost da ljubavlju uravnotežimo zlo i izdajstva koje smo si tada nanijeli", objašnjava Aleksandra Dorann, astrologinja, feng shui savjetnica i intuitivna trenerica.

Našu sadašnjost oblikuje naša prošlost

Karma je univerzalni zakon dijela i posljedica. Obuhvaća sve što sada radimo, sve što smo ikad radili i sve što ćemo raditi u budućnosti. Našu sadašnjost oblikuje ono što smo radili u prošlosti, a našu budućnost ono što radimo sada. "Možemo se naći u teškoj životnoj situaciji gdje nam se čini da stvarno ne zaslužujemo ono što nam se dešava ili smo pak ljuti na cijeli svijet zbog nepravde. Ništa se ne dešava slučajno. Slučajnost je iluzorno dana u ruke sudbine onima koji žive život bez volje da se probude. Mi smo ograničeni memorijom, sve što vidimo je ovo sada ovdje, a ne znamo što smo radili u prošlim životima", tumači Dorann i nastavlja: "Svaka je naša akcija zapisana u nevidljivu knjigu, koju pišemo sami. Nekada smo nekome preuzeli ljubav, ali nismo misli da smo napravili nešto loše. Nekad smo nekome slomili srce, a nismo ni znali. Nekada smo nekomu zagušili ljubav, a da nismo toga ni bili svjesni, ali u knjizi života se zapisuje sve to. Sve je jasno i logično. I svaka ispisana stranica ima svoj utjecaj kao što i svaka stranica ima svoj odgovor na nekoj od sljedećih stranica."

 | Author: Aleksandra Dorann, Feng shui savjetnica Foto: Aleksandra Dorann, Feng shui savjetnica

Karmičke veze u pravili su burne

Dorann kaže da se na početku karmičke veze sve dešava kao u bajci, postoji nešto magično i neizbježno. Ništa drugo više nije važno na planetu Zemlji, nego da neprestano budeš s tom osobom. Ovo oduševljenje i osjećaj dolazi od toga jer u dubini sebe znamo da smo dobili mogućnosti da s tom osobom podmirimo karmički dug. "U pravilu karmičke veze postanu teške i zahtjevne, jer se počnu otvarati stare rane, dolazi do suočavanja s karmičkim zamjerkama i obnove karmičkog ratovanja. Postoje brakovi gdje partneri kao da biju bitku jedno s drugim, mrze se i svađaju, a s druge strane ne mogu jedno bez drugog", objašnjava astrologinja i tumači:

"Postoji dinamika mržnje i ljubavi koja je s racionalnog gledišta potpuno nelogična. Netko svaki dan iznova ostavlja svog partnera, ali ne može otići i takve situacije mogu postati vrlo nezdrave. Tvoja duša točno zna zbog čega si u karmičkoj vezi i želi napraviti sve sa svrhom da se određena karma uravnoteži. Ključ je u ljubavi jer ljubav je sila koja ima mogućnost transformacije negativnog u pozitivno. Ljubav je alkemija koja može nagomilane negativne emocije i energije tame preokrenut u svijetlo i ispunjenje. Zato nam je ljubav dana jer samo kad volimo možemo odustati od ega, možemo prihvaćati, možemo opraštati, imati strpljenja i razumijevanja. Kroz takvo djelovanje nam se pruža mogućnost odraditi karmu.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Možemo utjecati na svoju karmu

No, naravno, često se događa da u karmičkoj ljubavi zbog razočarenja i boli još dodatno povećamo karmički dug i propustimo mogućnost rasteretiti se negativne karme. Također nismo svjesni snage obećanja koja smo dali nekoj osobi u prošlom životu ili se zakleli na vječnu ljubav samo jednoj osobi. Svi takvi 'ugovori' između dvije duše, bez obzira koliko su romantični, mogu stvarati bezbroj problema i nemogućih uvjeta u ovom životu sada. Osim toga karma se prenosi i unutar roda, poput genetike. Određeni uzorci se nasljeđuju pa je moguće da odrađuješ i karmu svojih predaka. Ali, jednom kad shvatiš da ono što ti se događa, nikada nije ovdje bez razloga i da nema slučajnosti i grešaka u sudbini jer sve si sami stvaramo i to svakog trenutka svojim djelima i mislima."

Dorann tumači kako se negativna djela iz prošlih života mogu uravnotežiti: "Kada preuzmete odgovornost da ste sve to sami stvorili na jedan ili drugi način, iako naravno nemate uvid u svoje prošle živote, ali postanete svjesni da je to prirodni zakon, onda imate mogućnost pozitivnim djelovanjem prekinuti određeni negativni uzorak i time uravnotežiti karmu. Kroz karmičku vezu u kojoj uspijete odraditi karmički dug srce vam se još više otvara i vraća vam se sposobnost davanja i primanja ljubavi, vaša duša napreduje i otvaraju vam se vrata za pozitivnija ljubavna iskustva i doživljavanje ljubavi na puno višem nivou", kaže Dorann.

Možda te zanima... Postoji li dobra i loša sudbina i imamo li ikakvog utjecaja? Psiha i seks

Možda te zanima... 7 znakova da ti je duša umorna i želi komunicirati s tobom Psiha i seks

Znakovi da si u karmičkoj vezi

Prema istočnjačkoj filozofiji svatko tijekom života prođe bar jednu ili dvije karmičke veze. Karmičke veze nisu predviđene da traju, ali se iz njih dobivaju najvažnije životne lekcije. U duhovnom smislu razlikuju se od sudbinskih i takozvanih blizanačkih duhovnih veza po tome što su namijenjene osobnom rastu. Glavna svrha karmičkih veza je da osoba nauči što znači istinski voljeti sebe i druge, da nauči upravljati svojim egom i da se usredotoči na samorazvoj. Ovo su neki od znakova karmičke veze:

  • Ponavljajući obrasci – ako se u vezi ili vezama stalno ponavljaju isti problemi to je znak da se radi o karmičkoj vezi. Veza u kojoj se ponavljaju isti obrasci, stagnira, a jedini način da se to promijeni je otpuštanje.
  • Sebičnost – kod karmičkih veza ne postoji zdravo poštivanje osobnih granica. Tako se stvara podloga za nasilnički i ovisnički odnos.
  • Predodređenost – javlja se osjećaj da nema života bez te druge osobe i javlja se fatalizam.
  • Osjećaj da se već poznajete – iako ste se vidjeli prvi put imate osjećaj da se odavno poznajete i s lakoćom uspostavljate kontakt i odmah postoji snažna privlačnost.
  • Idealiziranje – jedan od partnera je opsjednut, želi posjedovati drugu osobu jer je ona centar njenog svemira i glavni izvor sreće. Stavlja je na pijedestal i nesposoban je vidjeti njezine mane.
  • Stvaranje ovisničkog odnosa – opsjednutost vezom cijelo vrijeme, jedan ili oba partnera postaju mentalno, psihički i fizički ovisni jedno o drugome.

Što znači biti biromantična? | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock Seksualna privlačnost može biti potpuno odvojena stvar od romantične privlačnosti

  • Strahovi – odnos izvlači na površinu najgore strahove primjerice strah od napuštanja, odbijanja, prisutan je osjećaj nedostatnosti.
  • Iracionalno ponašanje – osoba se ponaša na način koji joj nije svojstven, također na površinu izlazi njena tamna strana.
  • Nestabilnost – za karmičke veze je tipično da su promjenljive i nepredvidive. Već su ova dva znaka dovoljna da se radi o karmičkoj vezi.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.