Psiha i seks Moje emocije 11. ožujka 2023.

Dekodiraj svoj emocionalni otisak: Vodič kroz sistemske i obiteljske konstelacije

Foto: Planetopija
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

"Dekodiraj svoj emocionalni otisak: Vodič kroz sistemske i obiteljske konstelacije", Judy Wilkins-Smith novi je naslov izdavačke kuće Planetopiju. Knjigu je prevela Aleksandra Barlović. Poruka koju šalje autoric je: "Niste žrtva svojeg svijeta. Uvijek postoji nešto što možete učiniti".

"Čak i ako se osjećate kao da uvijek iznova udarate o isti zid, kažem vam da se svatko može promijeniti i dostići svoj potencijal, a potom ga i nadrasti. Samo morate otkriti nevidljive obrasce koje ste odano slijedili, a koje su vam u naslijeđe predali preci i suočiti se s njima – sa sustavom za koji niste znali ni da postoji, a nesvjesno vam je upravljao životom.“ Judy Wilkins-Smith, Dekodiraj svoj emocionalni otisak

Svi znamo da nasljeđujemo fizički DNK, ali uz njega rođenjem dobivamo i emocionalni DNK – otisak misli, osjećaja, uvjerenja i djelovanja naših predaka koji se ponavlja kroz više naraštaja. Obiteljske i sistemske konstelacije su učinkovita metoda razumijevanja problema i bihevioralnih obrazaca unutar raznih sustava kojima pripadamo – ne samo obitelji, nego i poslovnog okruženja, religije, organizacija i kulture. Sistemske konstelacije na površinu izvlače skrivene obrasce i nesvjesnu odanost članovima obitelji i sustavima, omogućuju nam da sagledamo probleme, pojmimo ih, uđemo s njima u interakciju i virtualno ih razmještamo da bismo zamislili nove ishode. S ovom ćete knjigom naučiti prepoznavati poruke tijela i jezik kojim izražavamo štetne obrasce, istražiti načine na koji nam nesvjesni obrasci utječu na sva područja života – odnose, novac, zdravlje, karijeru i zadovoljstvo te naučiti kako se osloboditi stresa koji nam nameću veliki metaobrasci kao što su rat, spol, prirodne katastrofe i religija.

"U ovoj knjizi Judy Wilkins-Smith pokazuje kako jedna misao ili riječ - naš emocionalni DNK - može blokirati naš potencijal. Okruženi smo sustavima koji nas ograničavaju sve dok ne naučimo razbiti štetne obrasce. Od srca preporučujem ovu u knjigu i terapeutima i kao vodič za osobni rast." Dawson Church, autor knjige Um i materija.

Ruke_6 Možda te zanima... Faze tugovanja i kako se nepreboljene traume prenose na nove generacije Psiha i seks
 

O autorici

Judy Wilkins-Smith međunarodna je stručnjakinja za organizacijske, individualne i obiteljske obrasce, sistemska trenerica, edukatorica i voditeljica, motivacijska govornica i osnivačica System Dynamics for Individuals & Organizations (Sistemske dinamike za pojedince i organizacije). Već dvadesetak godina pomaže visoko istaknutim uspješnim pojedincima, direktorima korporacija i menadžerskim timovima s liste najuspješnijih tvrtki u SAD-u i državnim čelnicima. Kao trenerica i voditeljica promiče sistemski rad i konstelacije ne samo u svrhu iscjeljenja, već zalazi i u područje transformacije, držeći javna predavanja i majstorske radionice diljem SAD-a, Kanade, Južnoafričke Republike, Ujedinjenog Kraljevstva, Australije i Meksika. Rođena je i odrasla u Južnoafričkoj Republici, a danas živi u Teksasu. 272 str., 148 x 220 mm, meki uvez 18,90 eura Planetopija, ožujak 2023.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.