Psiha i seks Moje emocije 10. lipnja 2021.

Danas je pomrčina Sunca i to definitivno utječe na tebe, otkrivamo kako

Foto: shutterstock Potpuna pomrčina Sunca
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Danas 10. lipnja u vladavini Blizanaca dogodit će se pomrčina Sunca i nastat će popriličan kaos u komunikaciji. Osim pomrčine do 22. lipnja je i retrogradni Merkur, inače vladar Blizanaca. Astrolozi iz Allura objašnjavaju da pomrčina u retrogradnom Merkuru znači dramu.

U znanosti su pomrčine astronomski fenomeni, a u astrologiji su sve pomrčine poznate kao "kraljice drame". I pomrčine Sunca i Mjeseca donose masovne "potrese" i iznenađenja. Astrolozi smatraju da tijekom pomrčina postoji veći potencijal za nerazumijevanje, svađu, impulzivne reakcije, izgovaranje krivih riječi. Kako bi se to izbjeglo preporučuju ostanak kod kuće uz seriju, film ili knjigu.

Značenje pomrčine u astrologiji

Pomrčine su dinamične kozmičke pojave koje aktiviraju mjesečeve čvorove. Najviša i najniža točka ove orbite odgovaraju mjesečevim čvorovima koji se u našim kartama rođenja pojavljuju kao južni i sjeverni čvorovi. Ti čvorovi se često nazivaju Čvorovi sudbine i simboliziraju našu prošlost i budućnost - naš karmički put. U skladu s tim, pomrčine aktiviraju te čvorove unutar naših natalnih karti, osvjetljavajući našu sudbinu.

Možda te zanima... Zašto svi "mrze" blizance i jesu li predrasude o ovom znaku opravdane? Psiha i seks

Koja je razlika između pomrčine Sunca i Mjeseca?

Postoje dvije vrste pomrčina: solarna i mjesečeva. Pomrčine Sunca događaju se tijekom faze mladog mjeseca kada su Sunce i Mjesec smješteni na potpuno jednakom stupnju unutar istog horoskopskog znaka. U ovoj konfiguraciji, mjesec prolazi između sunca i zemlje, privremeno zaklanjajući sunce. Pomrčine Mjeseca, s druge strane, odgovaraju fazi punog mjeseca.

Današnja pomrčina je prstenasta pomrčina Sunca koja nastaje kada se u ravnini postave Sunce, Mjesec i Zemlja. S obzirom na udaljenost Mjeseca od Zemlje i promjer njegova diska, Mjesec neće posve 'prekriti' Sunce već će doći do formiranja 'vatrenog prstena' oko diska. Početak pomrčine nastupa u 11:57, maksimum pomrčine biti će u 12:28 a kraj pomrčine dogodit će se u 13:00, prenosi Večernji.hr. Pomrčinu sunca danas će moći vidjeti samo rijetki stanovnici sjevera Kanade, Grenlanda, polarnog kruga i ruskog sjevera i dalekog istoka, a u Hrvatskoj će se moći vidjeti kao djelomična pomrčina Sunca. Zbog zdravlja svojih očiju nužno je ne gledati u pomrčinu direktno, jer može doći do oštećenja očnih živaca.

 
 | Author: shutterstock Foto: shutterstock Pomrčina Mjeseca
 

Datumi svih pomrčina 2021. godine

 Cafe Astrology navodi datume pomrčina za ovu godinu

  • Srijeda, 26. svibnja: Potpuna pomrčina Mjeseca u Strijelcu
  • Četvrtak, 10. lipnja: Kružna pomrčina Sunca u Blizancima
  • Petak, 19. studenog: Djelomična pomrčina Mjeseca u Biku
  • Subota, 4. prosinca: Potpuna pomrčina Sunca u Strijelcu

Pomrčine nisu toliko rijetke. Zapravo se svake godine dogodi između tri i sedam pomrčina i često se događaju u skupinama. Serija pomrčina od godinu i pol započela je u petak, 5. lipnja 2020. godine, koja će elektrificirati os Blizanci-Strijelac, preusmjeriti naše metode komunikacije (koje simboliziraju Blizanci) i zanimanje za učenje novih načina života, uz povezivanje s drugim kulturama (koje predstavlja Strijelac) - odražava našu stvarnost, zar ne? Europa i svijet se nosi s izbjeglički valom, pandemija nas je prisilila na drugačiji stil života i komunikacije.

Kako bismo se što bolje snašli u svim tim situacijama moramo biti spremni na teške razgovore pa čak i za promjenu vlastitog mišljenja. Konačna pomrčina na ovoj osi dogodit će se u subotu, 4. prosinca 2021. godine, kada potpuna pomrčina Sunca na 12 stupnju Strijelca završava ovu godinu i pol ciklusa. Međutim, to nije jedini datum ove godine koji je važno zaokružiti u kalendaru.

 
 

Energetske pomaci koje pomrčine označavaju

Naši su se drevni preci plašili tih dinamičnih pojava. Rane ljudske civilizacije gradile su svoja društva oko sezonskih promjena i godišnjih kretanja sunca, pa su, kad se dogodila pomrčina, vjerovali da je prirodni poredak narušen. Za njih su pomrčine bile vjesnik opasnosti - sasvim konkretno, apokalipsa. Iako na ove astronomske pojave više ne gledamo tako, astrološki gledano, pomrčine su i dalje vrlo velika stvar. Baš kao što su mlađaci povezani s počecima, a puni mjeseci s kulminacijama, pomrčine služe kao nebeske kontrolne točke. Pomrčina pomaže osvijetliti naš karmički put, ali kao što ovi kozmički događaji mogu biti vizualno upečatljivi, pomrčine mogu biti i pomalo dramatične. Astrološki gledano, ubrzavaju vrijeme. Iako pomaci mogu biti neskladni, mogu nam pomoći ubrzavati neizbježno. Iako rezultati mogu biti šokantni, treba imati na umu da te lunacije jednostavno ubrzavaju neizbježno, sve to bi se ionako dogodilo.

Pomrčine Sunca, koje će se dogoditi 2021. godine u četvrtak, 10. lipnja i subotu, 4. prosinca, korespondiraju s novim počecima i neočekivanim prilikama. Međutim, budući da je sunce (koje simbolizira naše vanjsko iskustvo) zaklonjeno mjesecom (predstavljajući naš emocionalni unutarnji svijet tijekom ove lunacije, događaji pomrčine Sunca često započinju iznutra prije nego što utječu na naš odnos s drugima. Za mnoge ljude pomrčine Sunca su kad shvate da trebaju više od onoga što trenutno primaju. Vrijeme je za slanje kozmičkih poziva u svemir i za dobrodošlicu obilju.

Pomrčine Mjeseca, s druge strane, pomažu nam da shvatimo vanjske implikacije tih pomaka. Često tijekom pomrčine Mjeseca postanemo svjesni utjecaja drugih. Dok mjesec emitira mističan ton, omogućuje nam da ljude vidimo pod drugačijim svjetlom. Ovaj je pomak u perspektivi presudan, iako ti se ono što vidiš možda neće uvijek svidjeti. Tijekom pomrčina Mjeseca potiče nas se da otpustimo sve ono što više ne služi duši. Vrijeme je za oslobađanje, čišćenje i oproštaj. Ove godine pomrčina Mjeseca dogodit će se u petak, 19. studenog, piše Allure. Sjeti se, kozmička ratnice, završeci su teški, ali sve je ciklično.

 
 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock Jedan od prvih ljudi koji je potegao pitanje o vezi između menstruacije i Mjeseca bio je nitko drugi nego Charles Darwin, koji je uočio vezu između duljine menstrualnog ciklusa i lunarnog ciklusa
 

Što za mene znače ove pomrčine?

Astrolozi utjecaj pomrčina gledaju kroz cikluse od dvije godine. Sukladno tome, pomrčina Mjeseca u Strijelcu 5. lipnja 2020. bila je velika stvar jer je to bila prva lunacija u potpuno novoj seriji. Drugim riječima, označila je prvo poglavlje nove karmičke priče. Sjeti se onoga što se dogodilo u tvom životu u tom trenutku i razmotri glavne igrače, sukobe i mjesto.

Ovaj krug pomrčina završava se pomrčinom Sunca u Strijelcu 4. prosinca 2021. Pitanja veza, posebno onih koje se odnose na tvoju  sposobnost da govoriš svoju istinu trebala bi doći do kulminacije ovog datuma. Iskreno govoreći, iako su Blizanci i Strijelac vrlo atraktivni i šarmantni znakovi, mogu biti i pomalo neuredni. Ciklusi se mogu približiti kraju, ali ne očekuj uredne završetke s urednim šavovima. Ili ćeš vezu popraviti i osjećati se kao zvijezda ili budi spremna prekinuti vezu. Ako dođe do prekida znaj da je to dugoročno najbolje.

 
 

Što se tiče ciklusa pomrčine Bik-Škorpion koji započinje u petak, 19. studenog pomrčinom Mjeseca u Biku, posljednji put se dogodila u studenom 2012.  do listopada 2014. Koje su životne lekcije za tebe započele prije gotovo deset godina? Je li tvoj život onakav kakav si htjela imati.

Razdoblje od godinu i pol pred nama bit će divlje. Do 2023. sve će biti drugačije. I ne brini, vjerojatno će biti bolje. Bez obzira hoće li nadolazeće pomrčine 2021. godine izravno utjecati na tebe (to ovisi o tvojoj natalnoj karti), pomrčine su moćno, dojmljivo i značajno vrijeme za sve. Najbolji način da prihvatiš ove nebeske trenutke je da očekuješ neočekivano i prihvatiš nepoznato. Život je putovanje - uživaj u vožnji.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.