Psiha i seks 08. ožujka 2016.

Žene, oslobodite se nametnutih uloga!

Pismo-Citateljica
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Čitateljica Zdrave Krave Maja Alijagić povodom Dana žena uputila je pismo u kojem poručuje ženama da vole sebe i da nakon posla nisu dužne odraditi još jednu "smjenu" doma. Također, poručuje da nismo stvorene kako bismo igrale uloge te da se okrenemo sebi, a ne našim muževima, djeci, roditeljima, svekrvama i okolini koja "misli" o nama

Drage žene!

Već nekoliko dana intenzivno razmišljam o nama. O ženama. Toliko smo različite, a opet eto primijetila sam da smo sve nekako iste. Okružena sam snažnim, lijepim, sposobnim ženama. Međutim to vidim ja, kada vas promatram, kada s vama pijem kave, kada se družimo i provodimo zajedničko vrijeme. Shvatila sam. Različite smo, a svima nam je zajedničko to da smo slijepe. Slijepe kada stanemo pred ogledalo, nijeme kada osluškujemo same sebe. Primjera je bezbroj. Vidim ih u mojoj mami, mojoj sestri, mojim prijateljicama i ujutro pred ogledalom. Svakodnevno se susrećem s tim tihim komentarima kojim kritiziramo i sabotiramo same sebe. Ne volimo se. Drage moje žene i za to smo same odgovorne. Ne krive, već odgovorne. I zato svaki dan, a ne samo današnji, ja osobno imam potrebu da me se čuje. Želim biti glasna. I želim da ste i Vi glasne. Ne da se ljutimo, svađamo, sabotiramo, već da se volimo. Koga? Sebe. Kako? Ja znam na svoj način, možda se i Vama svidi.

Budimo dobre i blage prema sebi

Nismo stvorene da bi igrale nečije uloge. Nismo stvorene samo da bi bile nečije žene ili majke. Naravno, nemojte me krivo shvatiti, to je naš blagoslov. Biti majka je jedna od najznačajnijih i najljepših epizoda naših života. Ali, to nije naša uloga. Osobno vjerujem da smo tu da mijenjamo svijet. S ljubavlju prema sebi, odgajajmo nove generacije. Snažne smo, sposobne, izdržljive, suosjećajne, hrabre. Vrijeme je da prestanemo biti slijepe. Okrenimo se sebi, a ne našim muževima, djeci, roditeljima, svekrvama i onoj okolini što "misli" o nama.

Volimo se. Budimo dobre i blage prema sebi. Sljedeći put kada vam netko udijeli kompliment recite hvala bez ali. Nasmiješite se i recite same sebi, da tako je. Zavolite svoj odraz u ogledalu. Prihvatite svoje tijelo. Radite na sebi. Ulažite u sebe. Posvetite se sebi i dopustite si biti ono što jeste. Bez očekivanja. Budite samoj sebi najbolja prijateljica, udijelite si kompliment. Poklonite si ljubav. Cijenite svoje slobodno vrijeme. Zauzmite se za sebe. Nemojte raditi za manje plaće. Nemojte misliti da morate uz svoj dnevni posao i doma radit još jednu smjenu. To nije vaša uloga. To nije vaš smisao. Imate pravo nakon skuhanog ručka, sjest i odmoriti se. Pročitaj zašto ti je teško primati komplimente.

Voljenjem sebe otkrit ćete novi svijet

Pokažite svojim partnerima da ste ravnopravne. Vešmašina ne razlikuje prema spolu tko u nju stavlja prljavi veš. Nemojte biti robovi svoje djece i svoje okoline. Poštujte se. Voljenjem sebe otkrit ćete jedan potpuno novi svijet. Iz ljubavi prema samoj sebi, bit ćete zadovoljnije i sve vaše "uloge" biti će vama osobno lakše. Živite život. Čitajte. Putujte. Uživajte u malim stvarima, ali uvijek budite svjesne toga da zaslužujete one velike. Budite hrabre. Pokažite svojoj okolini da se cijenite. Poštivajući same sebe, poštovati će vas i okolina. Vjerujte si. Slušajte svoju intuiciju. Budite uporne. Otvorite oči same pred sobom. Počastite se. Uživajte. Smijte se iznutra, osvajat ćete osmijehom izvana. Drage žene, živite život, a ne uloge.

S ljubavlju,

Maja

Pročitaj što je spisateljica Vedrana Rudan poručila za Dan žena.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.