Psiha i seks 07. travnja 2014.

Daj svoj glas za najbolju priču!

Ocijena
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Proteklih šest tjedana u rubrici Zaljubljeni i zdravi objavili smo šest priča naših čitateljica i čitatelja u kojima su opisali što ih je i na koji način potaknulo da naprave promjenu u svom životu i postanu sretnije i zadovoljnije osobe. Pozivamo te da daš svoju ocjenu i tako nam pomogneš da izaberemo najbolju priču

Ako želiš ocijeniti priču, ulogiraj se sa svojim korisničkim imenom, a ocjenu možeš dati na kraju teksta. Svoje ocjene možeš dati do petka 11. travnja. Tema prvog ciklusa bila je: 'Odluka zbog koje sam zavoljela sebe i ponovno se zaljubila u život' u kojem su čitatelji s nama podijelili događaje i odluke radi kojih su im se pokrenule vlastite unutarnje promjene, a što ih je u konačnici dovelo do toga da promijene svoj stav prema životu i zavole sebe zajedno sa svim vrlinama i manama. Donosimo ti svih šest priča, a ti svojom ocjenom odluči koja je najbolja:

Kroz crtanje sam preobrazila sebe

"Kad sam imala 18 godina upisala sam studij menadžmenta, koji sam kasnije i završila. Na studiju mi je bilo grozno, a gradivo suhoparno i dosadno. Nisu mi se sviđali međuljudski odnosi na fakultetu niti sustav vrijednosti mojih kolega. Venula sam. U tom periodu puno sam crtala, to mi je bio svojevrsni ispušni ventil. Onda sam spletom okolnosti zakasnila na jedan razgovor za posao i na povratku me pokislu i tužnu povezla susjeda čijoj je kćeri trebala pomoć u učenju. Tako je počela moja preobrazba." Cijelu Laninu priču možeš pročitati i ocijeniti ovdje.

Smršavio sam 46 kilograma i promijenio život

"Zovem se Tomislav, najmlađe sam dijete u svojoj obitelji. Imam prekrasne roditelje, brata i sestru. Imam 21. godinu, a najveća prekretnica mog života dogodila se početkom lipnja 2013. Nakon buđenja tog jutra stao sam na vagu, koja je pokazala 126 kg. Tog dana odlučio sam kako moram nešto učiniti sa sobom ako želim zdrav dočekati starost." Cijelu Tomislavovu priču možeš pročitati i ocijeniti ovdje.

Vještina koja mi je promijenila život

"Prije capoeire sam trenirala karate pa zatim košarku. U vrijeme kad sam trenirala košarku, a to je bilo u srednjoj školi, počela sam upadati u depresivna stanja. Sve češće sam izostajala s treninga, počela se nezdravo hraniti i manje kretati te sam potpuno izašla iz forme. Problemi u školi, s prijateljima, a najviše oni u mojoj glavi postajali su sve veći, a nisam imala ni volje ni snage išta mijenjati." Cijelu Lucijinu priču možeš pročitati i ocijeniti ovdje.

Želio sam postati privlačan ženama

"Jedino rješenje je promjena životnog stila. Ne mogu objasniti kada se dogodio 'klik' u mojoj glavi, ali mogu reći kako je do njega došlo. Iz dubine srca želio sam promijeniti svoj život, odbijao sam vjerovati da je uživanje u hrani moj jedini životni užitak. Postavio sam sebi pitanje, ako se ispred mene pojavi grupa mladih žena, koju ću prvo poželjeti? Onu zgodnu curu s proporcijama fotomodela ili debeljucu s koje se sve preljeva? Isto vrijedi za muški rod. Cure će se prije okrenuti za nekim zgodnim, lijepo građenim dečkom nego za gromadom od 180 kilograma žive vage." Cijelu Sinišinu priču možeš pročitati i ocijeniti ovdje.

Raskid mi je donio sreću

"Moj plan da provedem bezbrižno ljeto putujući po jadranskoj obali omeo je moj prvi epileptični napad. Kad su mi u bolnici objasnili o kakvoj se bolesti radi, bilo mi se teško pomiriti s činjenicom da sam bolesna. Kada sam počela uzimati terapiju i odlaziti na redovite kontrole nekako sam se pomirila s time. Godinu dana kasnije, nedugo nakon mog 21. rođendana upoznala sam muškarca koji je bio središte mog svijeta - sve do prve svađe i udaraca koje mi je zadao." Cijelu Tanjinu priču možeš pročitati i ocijeniti ovdje.

Trčanje mi je dalo samopouzdanje

"Nikad se u životu nisam osjećala privlačno. Možda zato što kao dijete nisam dobivala reakcije od okoline da je to tako. Možda je to počelo s mojim roditeljima koji mi nikad nisu davali komplimente, nego naprotiv, kao osobe koje nisu znale bolje, uvijek su isticali moje mane, misleći da ću ih ispraviti, ako mi ih oni osvijeste." Cijelu Vlatkinu priču možeš pročitati i ocijeniti ovdje.

EKO TEKA - 100 posto recikliran proizvod

Autori svih šest objavljenih priča dobit će eko teke od recikliranih materijala kako bi nastavili zapisivati svoje lijepe misli. EKO TEKA se sastoji se od odbačenog tekstila i recikliranog papira. Tekstil na koricama EKO TEKE dobiven je iz bačenih košulja, premalih majica i haljina iz mladosti. Papir korišten za izradu EKO TEKE je reciklirani papir otisnut eko bojama. Također, osmišljena je u potpunosti razgradiva etiketa sa sjemenkama s kojom možeš uzgojiti vlastitu smreku. Kako bi EKO TEKA i okoliš ostali očuvani, do tebe dolazi upakirana u ekološku ambalažu u koju možeš staviti svoju najdražu fotografiju (www.ekoteka.info). Ideja i koncept proizvoda su nastali u društvenom poduzeću dizajn studiju ACT Printlab iz Čakovca (www.printlab.hr).

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.