Psiha i seks Moje emocije 03. ožujka 2020.

Čudesno prijateljstvo: Pas svojoj slijepoj prijateljici donosi njene omiljene igračke

Foto: Christa Hubbard/Facebook
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Peri je domaća kokoš koju je udomila obitelj Hubbard nekoliko dana nakon što se izlegla. No, šest mjeseci kasnije iznenada je oboljela od teške infekcije očiju zbog koje je nažalost ostala slijepa.

Obitelj Hubbard nije još jedna obitelj s 'regularnim' kućnim ljubimcima, već kao kućnog ljubimca imaju i malenu domaću kokoš imena Peri koju su udomili samo nekoliko dana nakon što se izlegla.

No, šest mjeseci nakon toga Peri je nakon infekcije očiju ostala slijepa, a upravo to je rezultiralo čudesnim prijateljstvom jedne kućne kokoši i psa, kaže Christa Hubbard. Mnogi ljudi u ovoj situaciji malenoj životinji okrenuli bi leđa, ali obitelj Hubbard dala joj je svoju punu pozornost. 

"Kada je izgubila vid neke stvari prilagodili smo specijalno za nju: zdjele s jelom nalazile su se na prostirkama, tabure u dnevnoj sobi uvijek je na istom mjestu i namijenjen za nju, u našoj sobi također je jedan tabure na kojemu može spavati, a smanjili smo i pregrade kako bi ih lakše mogla prekoračiti. One postoje na jednom dijelu kako bi Peri mogla biti vani, na travi, na sigurnome, ali ograđenome jer pored imamo bazen. Jednom smo čak unajmili i dadilju kako bi ju mogla pripaziti dok mi nismo kod kuće", rekli su supružnici Hubbard za The Dodo.

Vrlo brzo ova se 'sretna koka' sprijateljila i s tada trogodišnjim pit bullom imena Taj. "Taj joj je pomogao da pronađe svoj put. On je bio naš pas vodič za kokoš. Njih dvoje su proveli narednih osam godina zajedno. Odmarali su zajedno, spavali jedan pored drugoga i sunčali se", rekla je Hubbard i nastavila da je "Taj je nažalost preminuo od raka u ljeto 2019., a Peri je tada ostala bez svojeg prijatelja. Znala je da ga više nema."

Obitelj je, tada u strahu za Peri i kako će ona to podnijeti, odlučila posvojiti dva malena pit bulla. "Čim su se oni pridružili našoj obitelji, Peri je živnula. Bila je sretna što ima nove prijatelje, a i oni su se vezali uz nju. Odrasli su s njom."

Možda te zanima... Najemotivnija priča o jednom prijateljstvu čovjeka i psa koja je dirnula svijet Fitness

Posebno se povezala i sa ženkom pit bulla, Grace. "Kada je Peri u dvorištu i 'obavlja kokošje' stvari, Grace ju čeka. Zatim oboje dođu u kući i Grace kao da brine hoće li Peri biti dosadno. Zatim joj donese njenu igračku, stavi ju ispred nje i čeka. Nakon što se Peri igra s njom ili ju zagubi, Grace veoma brižno opet potraži igračku i ponovno ju stavi ispred Peri", navela je Hubbard.

"Taj je puno značio za Peri, a sada joj je jednako važna i nova prijateljica Grace. Uvijek su zajedno, a čini se da je Grace odlučila da je upravo njena misija paziti na Peri i pobrinuti se da joj nije dosadno. Dvije slatke duše našle su jedna drugu", zaključila je Hubbard.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.