Psiha i seks 22. ožujka 2016.

Uvjeti za sretan brak isti kao i 1933.

Vjencanje_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Novine Reading Eagle 1933. godine su objavile rezultate istraživanja Sveučilišta u Chicagu, u kojem se od ispitanika tražilo da definiraju što je za njih bračna sreća. Što misliš, jesu li su ovi savjeti jako zastarjeli ili se neki od njih još uvijek mogu primjenjivati?

 Tri stvari koje se ne mijenjaju

  • Što je dulje udvaranje, veća je bračna sreća - prije nije bilo moguće samo upoznati muškarca svog života i udati se za njega bez puno razmišljanja. Muškarci su se morali dobro potruditi oko svoje djevojke, pisati pisma i nositi cvijeće, a ako bi pomišljali na brak, morali su tražiti njenu ruku od oca.
  • "Hodanje" ispod godinu dana smanjuje bračnu sreću - veza koja je kraća od godinu dana umanjuje mogućnost bračne sreće. S ovim se slažemo: Prebrzo sklapanje braka otvara mogućnost velikog razočaranja. Ipak treba naučiti neke stvari o osobi kojoj se obvezujemo do kraja života prije nego što pristanemo na brak jer mane i navike za koje nismo znali na početku mogu jako umanjiti početnu sreću.
  • Očev savjet zlata vrijedi - očevi znaju najbolje, barem kada je u pitanju izbor partnera. Ima nešto u ovom savjetu jer kada bismo prepustile biranje partnera  očevima, smanjio bi se broj žena udanih za loše muškarce. Ipak moramo priznati, sviđa nam se sloboda izbora koju imamo danas.

Otkrij tajne braka 21. stoljeća.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.