Psiha i seks 13. studenoga 2017.

Božić dolazi....za mjesec dana, a do tad ti božićne pjesme mogu narušiti psihičko zdravlje

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Božićne dekoracije, reklame i slični motivi počeli su se pojavljivati posvuda iako nas od njega dijeli još podosta vremena. Koliko god da ga čekali, pratit će nas (čak i mjesecima) do tad beskrajne kompilacije božićnih pjesama gdje god izašli. Psiholozi upozoravaju da se i njih treba čuvati.

Ovdje će najviše na udaru biti zaposlenici trgovačkih centara koji će prisilno biti eksponirani takvoj glazbi dobru većinu dana. 

Osim što će nakon nekog vremena htjeti poskidati sve zvučnike oko sebe, ove im pjesme, puštane neprestano jedna za drugom, mogu naštetiti psihičko zdravlje.

Muškarac_Stres-M Možda te zanima... Nezadovoljstvo na poslu uzrokuje niz mentalnih problema i ovisnost Zdravlje

To se ne odnosi samo na super-pozitivnu notu i osjećaj koje pjesme žele poslati drugim ljudima, a realno, svatko ima dobrih i loših dana, te u onim lošima svakako ne želiš prisilno slušati o sreći i veselju blagdana koji će se dogoditi za mjesec, mjesec i pol.

Klinička psihologica Linda Blair za britanski Sky News kaže kako "Ljudi koji rade u trgovinama za vrijeme Božića se moraju 'isključiti' od slušanja božićnih pjesama, jer ako to ne naprave, neće se moći fokusirati na bilo što drugo. Jednostavno trošiš svu svoju energiju da ne bi čula ono što čuješ."

Možda te zanima... 4 razloga zašto je psovanje dobro za tvoje fizičko i mentalno zdravlje Zdravlje

Kakvo god bilo tvoje mišljenje o božićnim pjesmama, ima ih sve više i više i svake godine sve više se autora odlučuje za svoj glazbeni doprinos božićnoj euforiji. Tako da se pripremi, bit će ih još više i u verzijama kakve ne možeš ni zamisliti, poput ove, jedne od najomraženijih novijih božićnih pjesma svjetske estrade:

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.