Psiha i seks 25. lipnja 2021.

8 stvari koje te čine najboljom prijateljicom

Foto: shutterstock Najbolje prijateljica ima posebno mjesto u životu i srcu
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Želiš najbolju prijateljicu? Onda bi možda i sama trebala biti takva! Što moraš napraviti? Na primjer, ovih 8 stvari…

Najbolja prijateljica je sjajna! S njom se možemo smijati, plakati, zabavljati i uzbuđivati. Možemo s njom podijeliti sve vrste tajni i razgovarati o problemima u vezi. Ali što je zapravo najbolja prijateljica? I što moraš učiniti da bi imala najbolju prijateljicu? Na drugo je pitanje vrlo jednostavno odgovoriti: da bi imala najbolju prijateljicu, definitivno moraš i ti biti jedna! A sada na prvo, teže pitanje...

Najbolja prijateljica: 8 osobina koje te čine BFF

1. Uvijek si tu za svoju prijateljicu.

Ako pati zbog dečka, stojiš pred vratima s čokoladnim sladoledom, DVD-ima i maskama od krastavaca. A, ako želi satima buncati o svom novom dečku, slušaš je. Kao najbolja prijateljica osjetit ćeš treba li joj suosjećanje i poznato društvo ili hladna glava koja joj jasno daje do znanja da se upušta u nešto...

2. Pružaš svojoj prijateljici svu sreću na svijetu.

Blagoslov novca, ljubav, odmor iz snova možeš svim srcem priuštiti svojoj najboljoj prijateljici. Međutim, ona ti ne trlja svoju sreću pod nos ako si trenutačno u lošem stanju - jer to ni ti nikada ne radiš.

3. Kažeš svojoj prijateljici svoje mišljenje.

Ne slažeš se uvijek sa svojom najboljom prijateljicom samo zato da bi imala mira. Ako misliš da je u krivu, kažeš joj - koliko je potrebno diplomatski, ali što jasnije. Ako je potrebno, čekaš pravo vrijeme, ali nikada se ne bi pretvarala pred njom.

4. Tvoja prijateljica može se svađati s tobom - i slagati se.

Baš kao i u vezi, sukobi su, naravno, neizbježni i u prijateljstvima - i baš kao što sretni parovi rješavaju te sukobe, najbolje se prijateljice posvađaju ako imaju različita gledišta, interese ili potrebe. Jer, čak i ako zaboli, a rana ostane: svaka je svađa dokaz povjerenja, jer znaš da ćete se poslije opet pomiriti – i onda se bolje razumjeti nego prije. 

5. Sve dijeliš sa svojom najboljom prijateljicom.

Brige, tajne ili odjeću - kao najbolja prijateljica sve povjeravaš svojoj prijateljici i nemaš osjećaj da nešto moraš zadržati za sebe ili to skrivati od nje. To joj daje priliku da ti se otvori na isti način.

6. Ozbiljno shvaćaš svoju prijateljicu i poštuješ je.

Naravno, tvoja prijateljica očito si sama stvara neke od svojih problema - ali to nije razlog da je ne shvatiš ozbiljno, uostalom, svi to činimo. Poštuješ svoju prijateljicu i uvijek je pokušavaš razumjeti. Tek tada možeš biti tu za nju - i očekivati da i ona to učini za tebe.

7. Daješ svojoj prijateljici prostor, a ti uzimaš svoj.

Kako biste bile najbolje prijateljice, ne morate visjeti stalno zajedno i viđati se svaki dan. Ponekad život jednostavno stane na put! Kao najbolja prijateljica, dopusti svojoj prijateljici da radi svoje, a i ona tebi - jer znaš: kad dođe do toga, tu ste jedno za drugo.

8. Uvijek si iskrena prema svojoj prijateljici.

Izgovore, laži, neiskrene pohvale iz pristojnosti i pretjerane obzirnosti? Ne, ne sa svojom najboljom prijateljicom! Ako otkažeš dogovor jer ti treba mira i tišine, reci joj to - jer kao najbolja prijateljica to mora razumjeti.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.