Psiha i seks Moje emocije 01. siječnja 2020.

7 tipova osoba od kojih bi se trebala udaljiti u novoj godini

Foto: shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Mnogi donose novogodišnje odluke kojima žele postati bolja verzija sebe. Tako žele sve loše što se dogodilo u 2019. godini ostaviti iza sebe i s Novom godinom zakoračiti u bolje razdoblje. No, to ponekad nije moguće, ako se nastavimo družiti s ljudima koji nas opterećuju ili čine nesretnim.

Naravno da takvih osoba ponekad ima i u našoj obitelji, među kolegama na poslu pa čak i prijateljima. Kako bi bila pozitivnija i sretnija u 2017. pokušaj odrediti koje osobe su ti doista važne i čine te sretnom, a od onih koji te sputavaju, ne cijene ili su jednostavno negativne pokušaj se udaljiti.

 | Author:

U nastavku pročitaj 7 tipova osoba koje bi trebala 'prekrižiti':

 • Prijatelji koji će se družiti s tobom samo, ako ne postoji bolji izbor - prije svega su to osobe koje će pristati izaći s tobom ili primjerice doći na tvoju rođendansku proslavu, ali sljedeće godine će odbiti poziv na rođendan jer su našli novu osobu za izlaske i druženje. 
 • Toksične osobe - jedan od glavnih znakova da je netko toksičan je taj da ne pokazuje empatiju i smatra da ima pravo odrediti kako ćeš živjeti. Takve osobe nisu ni svjesne štete koja nastaje kada te omaložavaju ili ti stalno nalaze mane. Otkrij 5 načina da se riješiš toksičnih veza
 • Osobe koje misle da su uvijek u pravu i najbolje u svemu - riječ je o osobi koja ima iznimno veliki ego, što ne znači da je zla ili ti ne bi pomogla u nevolji. Osoba s velikim egom jednostavno ne vidi dalje od svog nosa te tuđe uspjehe i kvalitete ne smatra važnima već ističe samo svoje. 
 • Osobe koje te uvijek uvale u nevolju - možda je riječ o kolegici ili kolegi na poslu s kojima uvijek rado odeš na kavu i odlično surađuješ, ali te uvale u probleme govoreći pred nadređenim stvari koje ne bi trebali. Ili je riječ o nekom rođaku kojeg kod poznanika preporučiš kao potencijalnog zaposlenika, a koji onda opet iznevjeri tvoje povjerenje.
 • Veliki patnici - osobe koje su uvijek žale na nešto pa čak i kada im određene stvari u životu krenu u dobrom smjeru, a uhvatit će se za neku malu sitnicu za koju misle da bi također mogla biti puno bolja. U svojim ispadima kritika i negativnosti, takve osobe često ne mogu sagledati tuđe situacije pa čak ni probleme koje ti možda imaš. Saznaj više o zamkama iskrenosti u prijateljstvu
 • Sebične osobe - to su osobe koje ti se stalno javljaju ili vrlo rado se druže s tobom samo kada očekuju ili nešto trebaju od tebe. Ova vrsta prijatelja je uvijek zauzeta kada tebi treba nešto pa čak i samo razgovor. 
 • Osobe koje misle da su bolje od tebe - ovakve osobe su jako negativne i mogu vrlo loše utjecati na tvoje samopoštovanje, mentalno zdravlje i sveukupni stav o životu. Smatraju se puno boljima i samim time misle da zaslužuju više i bolje od tebe, bilo u materijalnom ili duhovom smislu. Saznaj zašto bi se trebala prestati uspoređivati s drugima?
 • Default avatar -
  samanta5

  Gotovo sve osobe:)

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.