Psiha i seks Moje emocije 08. ožujka 2019.

7 tajni koje trebaš zadržati samo za sebe

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Prema indijskoj filozofiji postoje neke stvari koje treba zadržati za sebe. Temeljni aspekt filozofske hinduističke misli je njezina praktična priroda.

Od svog nastanka, prije otprilike 4000 godina, misao hinduističkih mudraca bila je usmjerena na rješavanje temeljnih životnih problema. Njihova je mudrost nastala iz pokušaja da se postigne bolji život, piše Gostica i donosi vodič za sedam područja života koje bi svaka osoba trebala zadržati za sebe. To nije zato što su sramotni ili nešto slično, već se kroz iskustva mnogih pokazalo da je tako bolje.

Nemoj nametati svoje duhovno znanje drugima -  tvoje duhovno spoznaje su samo tvoje jer ljudi ne vide stvari na isti način kao ti. Ponekad je naše putovanje malo drugačije i to je u redu. Dijeli svoje duhovno znanje samo s onim koji to žele.

Ne otkrivaj svoje projekte - pazi pred kim ih iznosiš jer dok još pričaš o njima netko ih može početi provoditi u djelo i dodatno ih unaprijediti i reći da to nije tvoja zamisao.

 

Ne pričaj strancima priču svog života - svi imamo svoju priču. To je naša istina i dio naše duše. Ne bismo trebali to dijeliti sa svima na koje nailazimo.

Ne ogovaraj - ne bismo trebala govoriti o drugim ljudima, osobito u negativnom svjetlu. Tako privlačiš lošu energiju na sebe, možda ti ogovaranje donese trenutno olakšanje, ali dugoročno to neće koristiti ni tebi ni osobi koju ogovaraš.

Ne hvali se dobrim djelima - kada učiniš nešto dobro, ne očekuj pohvale. Ako radiš nešto dobro bez iskrenih namjera ili  bez srca bolje da onda to niti ne radiš. Dobra djela trebaju se činiti bez riječi.

 

Zena-Tuga1 Možda te zanima... Izvana sreća - iznutra tuga: Kako prepoznati osobu koja je tiho depresivna? Psiha i seks

 

Ne obznanjuj svoje probleme cijelom svijetu - u redu je da o problemima razgovaraš sa svojom obitelji i prijateljima, ali stani na tome. Što manje intimnih stvari dijeliš sa svijetom to će manje moći koristiti protiv tebe.

Ne iznosi detalje o svom ljubavnom životu - ne govori o tome pred ljudima koji nemaju nikakve veze s tim. Prvo o svemu razgovaraj s osobom koje se to tiče, dakle s partnerom pa ako ne padne na plodno tlo popričaj s bliskim prijateljima, ali uvijek nastoj biti poštena prema svom partneru.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.