Psiha i seks 15. ožujka 2021.

6 razloga zašto žene s kojima muškarci izlaze nisu one s kojima se vjenčaju

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Svatko se vjerojatno može sjetiti situacije kada se par rastao nakon duge veze, a onda je muškarac zaprosio "sljedeću djevojku koju je upoznao".

Ovo je ponašanje zaista iznenađujuće i postavlja legitimno pitanje - zašto jedna žena ne dobije (dijamantni) prsten nakon mnogo godina provedenih zajedno, dok sljedeća postane mladenka gotovo odmah nakon što se upoznaju?

Ne postoji pojam "prava žena za njega“, najvažnije je biti s muškarcem u pravo vrijeme

Na društvenim mrežama netko je objavio mišljenje da se muškarci vjenčavaju ne kad upoznaju "ljubav svog života", već kad su spremni osnovati obitelj. Korisnik Twittera stvarno se zainteresirao za ovu teoriju i zamolio muškarce da je komentiraju. I gotovo jednoglasno, muškarci su priznali da su imali vezu zbog koje su požalili što su je prekinuli, vezu s njima „savršenom“ ženom, ali to ih nije spriječilo da se vjenčaju s nekom drugom tek onda kada su se oni osjećali spremnima.

Postoji još jedna popularna stvar koja pokreće muškarce da se vjenčaju, prema nedavno provedenoj anketi među muškarcima jedne IT tvrtke: "Ako se uda žena koja se i njima samima sviđa i oni sami požele se vjenčati." U ovom slučaju smatraju da kod te druge žene „nemaju šanse“ i ako usamljenost postane nepodnošljiva, muškarac odabire između svojih dostupnih mogućnosti. Dakle, čini se da muškarci ne čekaju "pravu ženu" i koja god djevojka je spremna za brak u određeno vrijeme koje njima odgovara dobit će prsten, prenosi Bright Side.

Znanstvenici kažu da je najbolja dob za zasnivanje obitelji između 28 i 32 godine. Nakon ovog vremena, šanse da će se muškarac poželjeti vjenčati bit će u padu, a jednom kada napune 42 godine šansa je gotovo ravna nuli.

Možda te zanima... Tri stvari koje bi trebala znati prije nego što se odlučiš za brak Psiha i seks

Ne postoji način za izgradnju obitelji koji se temelji na fizičkoj privlačnosti

Studije pokazuju da su najsretniji parovi oni u kojima je žena privlačnija od muškarca. Ali kao što je rekao John T. Molloy (autor knjige Zašto se muškarci žene nekim ženama, a ne drugima), izgled žene ne bi trebao biti vulgaran. John je zamolio više od 3.500 muškaraca da opišu svoje mladenke, a samo 20 % zaručnika koristilo je pridjeve koji su imali veze s njihovim izgledom (poput prekrasne, privlačne ili seksi). A ostalih 80 % spomenulo je ženine karakterne osobine. Muškarci su rekli da je vrlo važno da je naočita, ali nisu htjeli ni da izgleda preseksi.

Zaruke_Prosidba_Zaljubljeni Možda te zanima... 6 načina kako navesti dečka da te zaprosi Psiha i seks

Mišljenje prijatelja i roditelja može utjecati na odluku

Čak i ako muškarac izgleda vrlo neovisno, na njegovu odluku vezanu uz vjenčanje, utjecat će rodbina i prijatelji. Oni igraju ogromnu ulogu u tome i njihovo mišljenje može ubrzati proces, ali i usporiti ili ga u potpunosti maknuti iz jednadžbe.

Muškarci su sigurni da su žene potpuno zadovoljne

Da budemo precizniji, muškarci ne razmišljaju kao žene, prenosi Bright Side te je njima potreban ponekad neki „hint“. On se obično odnosi na to da žena, koja se želi udati, mora poduzeti neku gestu kojom će mu to i pokazati.

Zajednički život smanjuje šanse za vjenčanje za 50 posto

Psiholozi upozoravaju žene da bi trebale biti vrlo oprezne oko ideje zajedničkog života prije braka. U jednom istraživanju, zaključeno je kako većina muškaraca zaprosi svoju djevojku 22 mjeseca nakon početka veze. Nakon toga, šansa se smanjuje za 20 posto, a tri godine kasnije šansa je samo 50 posto.

No, važno je da se tu ne zaboravi i razlika u percepciji - žene često misle da je zajednički život prvi korak do braka, a muškarci, naprotiv, "zaboravljaju" na nužnost registriranja veze i već misle da imaju obitelj.

Brak_2 Možda te zanima... Psihologinja ima loše vijesti za one koji misle zauvijek ostati u braku Psiha i seks

Sve veze ne moraju završiti brakom

Od ranog djetinjstva djevojčice se u određenim obiteljima uče kako trebaju postati domaćice, zaljubiti se, vjenčati, roditi djecu i uživati u životu. No, čak i kada to nije slučaj, čak i kada je odgoj potpuno slobodan i ne nalaže korake, u redu je ako i nakon duge veze svatko ode svojim putem. Neke ljubavi nisu suđene i smatramo da je bolje razuman prekid, nego duga i nesretna veza.

Također, nitko ne kaže, da su sve ovo stopostotne činjenice. Uvijek postoje iznimke i važno je slušati ono što tebi tvoje tijelo i razum govore! 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.