Psiha i seks 07. travnja 2024.

5 neobičnih stvari koje muškarci žele od žene, dokazano!

Foto: Unsplash
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Na pitanje što muškarci žele od žena još uvijek nismo pronašli točan odgovor. Međutim, znanost je, čini se sve bliže odgovoru. Istraživanja koja su se usmjerila na otkrivanje zagonetke i tajne privlačnosti zaista su zanimljiva, a možete ih pročitati u nastavku...

Poznato je da svaki čovjek ima osobne preferencije, odnosno karakteristike i osobine koje su mu vizualno i seksualno najprivlačnije. Međutim, istraživanje je pokazalo da je jedna stvar zajednička mnogim muškarcima: oni vjeruju u svoje prve dojmove, a upravo ti početni utisci imaju velik utjecaj na razinu privlačnosti prema pojedinim ženama. Naravno, postoje žene koje vladaju umijećem ostavljanja dobrog prvog dojma s malo ili nimalo truda, dok se neke druge moraju malo više potruditi. No, ovih pet stvari muškarci dokazano žele od žena.

Idealan omjer struka i bokova

Ova preferencija ima manje veze s atraktivnošću, a više sa zdravljem i plodnošću. Istraživanja također pokazuju da je omjer struka i bokova snažan pokazatelj razine estrogena koje žena ima. Također upućuje na rizik od razvoja pretilosti te bolesti poput dijabetesa, raka jajnika i bolesti srca.

Diskretni make-up privlačan je muškarcima

Iako, neki muškarci tvrde da više vole žene bez šminke jer izgledaju prirodno, prema istraživanju koje je proveo online dating Zoosk pokazalo se da muškarci ipak vole prirodno našminkane žene. Od 1.200 žena koje su imale našminkane oči na profilnoj fotografiji, 139 je češće dobivalo poruke od muškaraca. Muškarci su također poželjeli upoznati ženu koja je na svojoj profilnoj fotografiji imala ruž za usne. Međutim, žene koje imaju tendenciju nošenja tamnije ili jače šminke bile su u manjoj vjerojatnosti da će ih muškarac zamijetiti. Dakle, čak i ako muškarci tvrde da više vole žene koje izgledaju "prirodno", to prirodno znači umjerenu i laganu šminku.  

Možda te zanima... Znaš li koliko dugo traje prosječan seks? Psiha i seks

Odijevanje u crvenu odjeću

Crvena je boja strasti. Stoga nije čudno što muškarce upravo crvena boja toliko privlači. U studiji psihologa sa Sveučilišta Rochester muškarcima su pokazane fotografije različitih žena u okvirima crvene ili bijele boje te su upitani koliko su im lijepe žene. Tada su im pokazali istu fotografiju sa ženama odjevenim u crvenu ili plavu boju i pitali koliko novca će potrošiti na spoj s tom ženom. Žene uokvirene crvenom bojom ili one koje su nosile crvenu odjeću bile su atraktivnije muškarcima i željeli su potrošiti više novca na spoj s njima.  

Ljubazan stav

Ljubaznost se zaista cijeni! U studiji Društva za osobnost i socijalnu psihologiju istraživači su otkrili da je ljubazna reakcija žene na muške potrebe i želje povećala njihovu privlačnost u očima muškaraca. 

Glas viših tonova

Studije su pokazale da žene muškarce s dubljim glasom smatraju privlačnijima. Slično, muškarci žene s višim glasom smatraju privlačnijima, jer vjeruju da viši glasovi signaliziraju plodnost i ženstvenost. Ovdje je riječ o još jednoj podsvjesnoj evolucijskoj smjernici prema kojoj muškarci biraju žene.

Izvor: www.yourtango.com

Možda te zanima... 5 razloga zbog kojih žene ne uživaju u seksu Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.