Psiha i seks Seks i veze 05. travnja 2021.

Znaš li koliko dugo traje prosječan seks?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Rijetko kome je danas problem priznati imaju li seksualnog partnera ili ne i kada su se zadnji puta igrali pod plahtama. S druge strane, vremensko trajanje seksa je još uvijek poprilično osjetljiva tema, posebice za muškarce. "Što ako svi mogu izdržati dulje od mene", česta je misao na spomen ove teme.

Za sve one koje muči ta nedoumica imamo dobre vijesti. Naime, proizvođač seksualnih pomagala i igrački Lovehoney je proveo istraživanje upravo na tu temu, i to na uzorku od 4400 ljudi.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock Tehnika kokosovog oraha pruža puno zadovoljstva

Prosjek je 19 minuta

Prema rezultatima istraživanja, seks u prosjeku traje 19 minuta, od čega 10 minuta otpada na predigru, što nas ostavlja s prosječnih 9 minuta samog seksualnog čina.

Bizarna nuspojava seksa

Nešto više od polovice ispitanika izjavilo je da su zadovoljni trajanjem, dok je 19% žena i 23% muškaraca reklo da bi voljeli da im seks traje duže.

Neki bi htjeli i više od pola sata

Gotovo četvrtina ispitanika je izrazila želju da im seks traje dulje od pola sata, dok su dvije trećine zadovoljne i sa 15 minuta pod plahtama. Zanimljiv je podatak da se u 21% slučajeva parovi moraju zadovoljiti brzinskim seksom.

Tantra čuva spolne organe

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.