Psiha i seks Seks i veze 06. prosinca 2019.

5 najpopularnijih sex igračaka i kako ih koristiti

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Od rabbit vibratora pa do prstena za penis - evo što stručnjaci kažu kako ih je najbolje koristiti za najveće moguće zadovoljstvo.

Jesi li znali da seksualne igračke postoje već oko 30.000 godina? Barem tako, u svojoj knjizi Buzz: The Stimulating History of the Sex Toy, tvrdi autorica Hallie Lieberman. Srećom, seksualne igračke od tada su se prilično razvile, a razvio se i ljudski odnos i mišljenje o njima.

Seksualne igračke bile su manje ili više tabu tema posljednjih nekoliko desetljeća, ali danas su prihvatljivije nego ikad, prenosi Health. To se može objasniti uzevši u obzir nekoliko činjenica, kaže klinička psihologinja i seksualna stručnjakinja dr. Carla Manly. "Društvo ima otvoreniji odnos prema seksualnosti u cjelini, što je pomoglo destigmatizaciji uporabe seksualnih igračaka", kaže ona i nastavlja: "kako se seksualna svijest povećava, ljudi stvaraju otvoreniji, prirodni stav prema nekada tajnovitim granicama seksualnosti - uključujući upotrebu inovativnih seksualnih igračaka. Uz to, sve je veća dostupnost seks igračaka online, ali i u lokalnim trgovinama."

Seks-Veza Možda te zanima... 7 seks faza u životu svake žene Psiha i seks

Rast popularnosti seksualnih igračaka dijelom je posljedica toga što žene sve glasnije izražavaju svoju želju - i potrebu - za užitkom, kaže Tiffany Alyse Yelverton, seksualna terapeutkinja i osnivačica web stranice za seksualni odgoj EnticeMe. "Seksualne igračke povećavaju zadovoljstvo i uvelike produbljuju predigru, što je većini žena potrebno za krajnje uživanje u seksu", kaže ona te napominje da "većina žena mora imati klitorisnu stimulaciju kako bi postigle orgazam, osobito za vrijeme penetrativnog seksa."

Uzevši u obzir njeno iskustvo, Yelverton otkriva da su muškarci otvoreniji za upotrebu seksualnih igračaka s partnericom ili partnerom nego u prošlosti - posebno mladi muškarci. "Novije generacije seks-igračaka su lijepe. One su dodatak seksualnoj aktivnosti, a ne konkurenciji njoj", zaključila je Yelverton.

Možda te zanima... Seks igračke koje istodobno stimuliraju i tebe i njega Psiha i seks

Ako nikada prije nisi koristila seksualne igračke ili si ih samo brzo pogledala u internetskoj trgovini i zastrašile su te sve mogućnosti, Yelverton ima nekoliko savjeta. Prije svega, ona potiče svoje klijente da "seksualne igračke smatraju dodatkom njihovom seksualnom životu, kao što je nakit dodatak cjelokupnom outfitu." Preporučuje da kreneš s nečime što ti je atraktivno izgledom i što ti se čini ugodnim, a to bi mogli biti rabbit vibrator, wand vibrator, bullet vibrator, vibrirajući prsten za penis i dildo.

Rabbit vibrator

Vibrator koji možda podsjeća na kunića sjajan je način da žena postigne orgazam, kaže Yelverton. "On omogućava vanjsku stimulaciju klitorisa, zajedno s unutarnjim vibracijama."

"Kad žena doživi orgazam prije snošaja, lakše joj je doživjeti ga drugi put, tako da je upotreba igračke koja jamči orgazam, poput rabbit vibratora, sjajna opcija", zaključila je Yelverton.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Bullet vibrator

Ako tražiš svoj prvi vibrator i nikada prije ga nisi koristila bullet vibrator odlična je opcija. Malen je, diskretan, tih i jeftin, a uistinu moćan. Koristi se uglavnom za stimulaciju klitorisa - ali kao i kod svih seks-igračaka, tvoja je mašta nema granica te ga možeš koristiti kako poželiš. Bullet vibrator može imati različite postavke brzine i različit uzorak, ovisno o odabranom modelu.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Wand vibrator

Wand vibrator može biti zastrašujući za početnike u polju seksualnih igračaka. Obično je mnogo veći od običnog vibratora i bullet vibratora, ali ako si spremna prijeći na nešto veće i snažnije, njegova poveća glava i dugo tijelo mogu biti ono što tražiš. Njegov je dizajn zapravo evoluiran dizajn masažera za vrat koji je dizajniran da olakša bolne mišiće.

"Wand vibrator se može koristiti na više načina na različitim dijelovima tijela i dobar je, svestrani proizvod", kaže Yelverton.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Vibrirajući prsten za penis

Vibrirajući prsten za penis najčešća je preporučena seksualna igračka za parove, navodi stranica o seksualnim igračkama Lovehoney, a prenosi Health. Prije svega, on pomaže u ograničavanju protoka krvi u penis te može odgoditi ejakulaciju i vrlo je jednostavan za upotrebu. Yelverton ističe da je to dobra investicija, jer istovremeno može pružiti zadovoljstvo dvoje ljudi. 

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Dildo

Nijedan spektar seksualnih igračaka nije potpun bez dobrog, starog dilda, kaže Yelverton. Dildo, za razliku od vibratora, zapravo ne vibrira te nema motor. Umjesto toga njime se upravlja ručno, korisnikovom ili partnerovom rukom.

Dildo može imati oblik pravog penisa ili glatki cilindričan oblik. "Neke žene vole realističan dildo zato što ih podsjeća na pravi penis i nemaju osjećaj da koriste nešto neživo", kaže Yelverton. 

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.