Psiha i seks Moje emocije 14. veljače 2021.

5 citata o ljubavi - najljepšem osjećaju na svijetu

Foto: miss ZDRAVA
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Valentinovo je, dan posvećen izražavanju ljubavi. Bilo da si već pronašla svoju bolju polovicu ili još uvijek čekaš da te pogodi Kupidova strelica, neka te ovi predivni citati podsjete koliko je ljubav lijepa. Na kraju krajeva, "da nije ljubavi ne bi svita bilo".

Vječni izvor nadahnuća gotovo svim umjetnicama i pokretačka snaga naših života je ljubav. Prijateljska, obiteljska, bračna ili neka druga, ljubav je emocija koju trebamo slaviti. Zato, bila zauzeta ili slobodna, sretno ti Valentinovo!

„Ljubav je obećanje; ljubav je suvenir, jednom dan nikad zaboravljen. Nemojte dopustiti da nestane.“ - John Lennon

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

"Ljubav je sposobnost jednog čovjeka da daje, ne osvrćući se koliko dobiva nazad. Najznačajniji i najmudriji dio jezika kojim svijet govori i koji svi ljudi na zemlji mogu razumjeti u svojim srcima, nešto starije i od ljudi, a što ipak svaki put istom snagom izbija bilo gdje kad se sretnu dva pogleda." - Paulo Coelho

Ljubav je predivna energija u nama

"Ljubav je velikodušna, dobrostiva je ljubav, ne zavidi, ljubav se ne hvasta, ne nadima se; nije nepristojna, ne traži svoje, nije razdražljiva, ne pamti zlo; ne raduje se nepravdi, a raduje se istini; sve pokriva, sve vjeruje, svemu se nada, sve podnosi. Ljubav nikad ne prestaje." - Poslanica sv. Pavla Korinćanima (Hvalospjev ljubavi)

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock Ako primijeti što govoriš, kako se oblačiš ili kakva si osoba općenito, sigurno si ostavila traga u njegovom srcu

"Nikad nije zaista ljubio onaj koji misli da je ljubav prolazna.” - Johann Wolfgang von Goethe

“Ljubav ne teži da zadovolji hir, sebičnost je nikad nije takla.
Samo drugom ona daje mir i stvara nebo u očaju pakla.”
- William Blake

Kako dati pametan odgovor na pitanje zašto si još uvijek sama?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.