Psiha i seks Seks i veze 10. travnja 2020.

2 stvari koje čine ogromnu razliku u seksu

Najbolje poze za žene
Foto: Thinkstock Misionarski položaj jedan je od najpopularnijih seksualnih položaja
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Prirodno je pitati se kad si s nekim novim u vezi kako će vam seksualni život funkcionirati i hoće li uopće. Možda ti oko toga pomgone zadnje istraživanje koje je ispitalo 5500 samaca različitih dobi, etniciteta i financijskih situacija u kojem je njih 83% otkrilo koje su dvije ključne stvari za dobar seks.

Istraživanje 'Singles in America' pokazalo je za što je većinu samaca bitno kod ulaska u vezu po pitanju aktivnosti u krevetu i što treba raditi kako bi one bile što uspješnije, prenosi portal Women's Health. 

Većina njih, i to preko 80% potvrdilo je (bez obzira na njihovu seksualnu orijentaciju) da su dva ključna faktora za dobar seks imati pažljivog i entuzijastičnog partnera.

Naravno, postizanje orgazma također je vrlo bitno, no i dalje ne stoji u samom vrhu najbitnijih faktora, kao ni faktor da se partner dobro ljubi i komunicira.

Znači, ne moraš se brinuti da moraš svog partnera zabavljati vratolomijama i osigurati mu višestruke orgazme tijekom seksa - očito je da ljudi samo žele seks s dobrom osobom, i to je to, bez dodatnih komplikacija. 

Možda te zanima... Kako je moguće da je seks tako dobar u nesretnoj vezi? Psiha i seks Thinkstockphotos-496877699 Možda te zanima... Što kada on izgubi interes za seks? Psiha i seks

A loše strane?

Naravno, istražili su se i oni faktori koji baš i neće 'zapaliti plahte' kod većine samaca koji ulaze u vezu. 

Ne sviđa im se puno pričanja za vrijeme samog čina, manjak strasti, malo kretanja po krevetu, loše ljubljenje i, kada prođe određeno vrijeme, da im partner ne izjavi ljubav. 

Svi su ispitanici priznali da se seks poboljša nakon nekoliko puta, tako da se ne bi trebala stresirati ako ne ide sve savršeno od samog početka. 

Što se tiče seksa za jednu noć, 30% muških ispitanika reklo je kako je to najbolja vrsta seksa, dok je tek pola tog postotka, tj. 15% žena potvrdilo isto, a 19% ispitanika oba spola reklo je kako je upravo to najgora vrsta seksa

Kod muškaraca je pak tri puta veća vjerojatnost da će pokušati započeti vezu nakon seksa za jednu noć, a čak 48% će ispitanika oba spola, koji su dosegli odraslu dob do 2000. godine, pokušati što prije spavati s partnerom ili partnericom kako bi odmah vidjeli ima li 'kemije'.

Na kraju krajeva, seks bi trebao biti nešto u čemu će i jedna i druga strana uživati, ali nije loše znati da bi za vrijeme njega svakako trebalo biti pažljiv i entuzijastičan oko cijelog čina. 

Saznaj i 8 navika izuzetno seksualnih parova.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.