Hrana 4506 prikaza 19. prosinca 2018.

Zimska torta od čokolade i orašastih plodova

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U ovoj torti nema brašna tako da je mogu jesti i osjetljivi na gluten, a ako obični šećer zamijene brezinim ili nekim drugim zdravim sladilom u njoj mogu uživati i pobornici LCHF prehrane.

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 200 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 200 g maslaca
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 100 g badema
  • 100 g oraha
  • 100 g lješnjaka
  • 1 žlica ruma
  • 1/2 žličice cimeta
  • naribana korica polovice naranče
Možda te zanima... Čokoladna torta bez brašna, šećera i meda Hrana

Torta-Uspr_1 Možda te zanima... Čokoladna torta s maslinovim uljem Hrana

Priprema:

  • Lješnjake, bademe i orahe usitni u blenderu i ostavi sa strane. Čokoladu zajedno s maslacem otopi na pari ili na laganoj vatri pa ostavi sa strane da se malo ohladi.
  • Žutanjke pjenasto izmiksaj sa šećerom i vanilin šećerom pa dodaj otopljenu čokoladu.
  • Još jednom kratko sve izmiksaj pa dodaj usitnjene orašaste plodove, cimet, rum i naribanu koricu naranče.
  • Na kraju lagano umiješaj čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka.
  • Biskvitnu smjesu izlij u kalupu za tortu (26 cm) koju si prethodno obložila masnim papirom.
  • Božićnu tortu peci 50 minuta na temperaturi od 170 stupnjeva Celzijevih.
  • Tortu ohladi na sobnoj temperaturi, a prije posluživanja bogato je pospi šećerom u prahu i ukrasi smokvama.

Recept je preuzet iz priloga objavljenog 19.12. 2018. uz dnevni list 24sata "Torte i kolači - Božićna kuharica"

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.