Iako je slasna, blagdanska hrana iscrpljuje tijelo, zato ovih dana biraj lagane juhe, rižote i gulaše te isprobaj moć aromatizirane vode i finih sokova. Nakon masne i teške blagdanske hrane godit će ti lagana, okrepljujuća jela s povrćem poput ovog quichea.
Sastojci:
- 300 g zamrznutog lisnatog tijesta
- 100 g špinata
- 100 g blitve
- 200 g svježeg sira
- 2 žlice maslinova ulja
- 2 češnja češnjaka
- 2 jaja
- 100 g feta sira
- sol
- papapr
Priprema:
Lisnato tijesto odmrzni. Za to vrijeme napravi nadjev - špinat i blitvu operi, popirjaj na maslinovu ulju s češnjakom i zalij s malo vode. Kad malo omekša, makni s vatre. Ohladi pa nasjeckaj povrće. Ohlađenom povrću dodaj usitnjen svježi sir. Začini solju i paprom. lisnato tijesto razvaljaj i njime obloži okrugli lim za pečenje. Jaja umuti i dodaj nadjevu. Smjesu izlij po tijestu, pospi razmrvljenim feta sirom i peci na 200 stupnjeva C oko 20 minuta.