Zdravi čokoladni tartufi vrhunski su paleo i veganski desert. Napravljeni od samo 6 sastojaka i jednostavni za izradu savršeni su za zdravu poslasticu!
Jesti zdravo ne znači da se morate odreći deserta ili čokolada. Ovi čokoladni tartufi su zdravi jer sadrže avokado koji ih čini kremastima a može zamijeniti masno vrhnje ili druge mliječne proizvode. Većina tradicionalnih tartufa je puna šećera i može biti preslatka, ali za ovaj recept potrebno je minimalno šećera jer je fokus na čokoladi i kremastom avokadu.
Sastojci:
- 1/2 šalice zrelog avokada
- 170 grama tamne čokolade, idealno bez mlijeka i s minimalno šećera
- 1 žlica kokosovog šećera, može i obični šećer ili javorov sirup
- 1 žličica ekstrakta od vanilije
- 2 žlice nezaslađenog kakaa u prahu za posipanje ili kokosove mrvice
Priprema:
- Avokado izmiksajte u procesoru hrane ili blenderu dok ne postane glatki
- Najeckanu tamnu čokoladu stavite u posebnu posudu i otopite ju. Pazite da ne izgori i često ju miješajte
- U otopljenu čokoladu dodajte kokosovog šećera i ekstrakta od vanilije i miješaj dok se sve ne sjedini
- Stavite čokoladnu smjesu u procesor hrane s avokadom i pulsirajte da se sve sjedini
- Stavite smjesu u hladnjak 20-30 minuta da se ohladi
- Nakon što se smjesa ohladi, oblikujte tartufe u kuglice i lagano ih uvaljajte u kakao u prahu ili kokosove mrvice
Ove zdrave čokoladne tartufe možete čuvati u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku do tjedan dana.