Hrana 24. siječnja 2018.

Zalogaji koje volimo: Polpete od poriluka

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Polpete su danas postali nezaobilazan dio obroka barem jednom u tjedan dana, a kada malo bolje pogledamo radi se o zaista zahvalnom jelu koje možemo kombinirati na velik broj načina.

Polpete su jednostavni zalogaji kojima ćeš zadiviti svoje ukućane, ali i riješiti se ostataka povrća iz hladnjaka. Odličan su prilog, a možeš ih iskoristiti u sendvičima te njima obogatiti toplo-hladne salate. 'Polpette' su poznato talijansko jelo gdje se obično rade s mesom, no maštovita povrtna varijanta s porilukom koju ti donosimo svidjet će se i mesoljupcima.

Poppec-Uspr Možda te zanima... Ukusni popečci od prosa i kvinoje Hrana

Kelj-Snicleo Možda te zanima... Popečci od kelja, poriluka i soje Hrana

Potrebno ti je:

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 poriluk
  • 4 kom sušene rajčice
  • 100 g zobenih pahuljica
  • 250 ml mlijeka
  • 3 jaja
  • 50 g pšeničnog brašna
  • 2 žličica prašaka za pecivo
  • 1 prstohvat soli
  • 1 žlica suncokretovog ulja
  • 4 žlice suncokretovog ulja

Priprema:

  • Stavi pahuljice u posudu pa dodaj mlijeko. Neka se namaču 30 minuta.
  • Pomiješaj jaja, brašno, prašak za pecivo, sol i 1 žlicu suncokretovog ulja. Ugrij maslinovo ulje u tavi pa dodaj poriluk. Prži pet minuta, umiješaj rajčice i pržite još minutu. Dodajte u smjesu s brašnom pa sve umiješajte u pahuljice.
  • Ugrijte tavu, dodajte 4 žlice suncokretovog ulja te ispecite manje, deblje polpete od prethodno napravljene smjese dok ne dobiju boju.

Zelene polpete s blitvom

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.